logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Remember Shelf, Unikia


remember shelf

Ken jij dat ook? Ben je halsoverkop naar buiten gerend, om op tijd op je werk of school te zijn, kom je er na een paar minuten achter dat je iets vergeten bent. Je huissleutels wellicht, of je telefoon, het boodschappenbriefje, je kind… vergeten is iets heel menselijks. Een tijdje terug hield ik alles bij op post-itbriefjes, maar op een gegeven moment hing de hele verwarming vol. En geel is niet echt een kleur die bij ons interieur past. Tijd voor een andere oplossing, maar wat? Na een tijdje kwam ik op de site van Unikia, een site waar je briljante en vooral mooi vormgegeven oplossingen vind voor van alles en nog wat. Zo ook als alternatief voor een hele berg post-its.

De Remember Shelf is een briljante mix van whiteboard, checklist en vasthouder voor van alles en nog wat. Zoals je ziet bestaat de Remember Shelf uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een taster van 24 rubber pinnen, waar je (lichte) dingen aan kunt hangen of tussen kunt klemmen. Je telefoon bijvoorbeeld, je iPod, je koptelefoon, of je sleutelbos. Of die whiteboardmarker, want die lijken er soms ook gewoon vandoor te gaan. Daarnaast heb je een deel voor grote notities. Of kleine en heel veel, maar grote vallen beter op. Handig voor die heel belangrijke dingen die je niet mag vergeten, of voor dat lieve berichtje aan je partner natuurlijk!

Als derde is er een lijstje voor de terugkerende dingen die je kunt vergeten. Heb je de verwarming uitgezet, de ramen richt, staat de koffiezetter uit, …? Met een eenvoudig schuifje zet je de keuze aan of uit. Maar ja: dan moet je in eerste instantie niet vergeten om het schuifje in de juiste stand te zetten! Een handig hulpmiddeltje is het wel. Hebben de vissen al eten gehad? Zeker als je met meerdere mensen in huis rondloopt is het wel zo gemakkelijk om het schuifje te gebruiken, zo krijgen ze geen vier keer voor van vier verschillende mensen… De schuifjes voelen niet direct heel solide aan, maar voor eenmalig gebruik per dat zullen ze een lange tijd volstaan. Een handig centrum voor in huis, en een stijlvolle vervanger voor een verwarming vol post-its.

Remember Shelf, Unikia
Prijs: 24,95 euro (excl. verzendkosten)

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.