logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Reis door de tijd 7, Geronimo Stilton

Reis door de tijd 7

Dit is inmiddels het zevende boek van Geronimo Stiltons Reis door de tijd. In dit deel wordt hij benaderd door neef Klem. Die heeft een spannend televisieprogramma, waar hij Geronimo en professor Volt voor heeft uitgenodigd. Die laatste komt echter niet opdagen, maar dat blijkt niet geheel onverwacht. Klem gaat, samen met Geronimo, Pandora, Thea en Benjamin op bezoek bij de professor, die meteen een heel bijzondere opdracht heeft. Ze mogen op reis naar de geschiedenis, om zo de grootste oorlogen te voorkomen. Daarbij mogen ze reizen in de mechanische octopus die de professor heeft ontwikkeld, en dragen ze speciale kleding, die ze met een druk op de knop kunnen veranderen in de kleding van die tijd. En dus gaan ze, samen met het nichtje van professor Volt, op reis door de geschiedenis.

Daarbij komen ze in een paar bijzondere tijden, zoals in het geheime land van Atlantis en de mysterieuze stenencirkel Stonehenge, maar ook bijvoorbeeld naar het oude Griekenland. De muizen krijgen als opdracht mee om uit te zoeken hoe ze het beste de vrede kunnen bewaren, want de katten staan op het punt om de muizen aan te vallen op hun eiland. Natuurlijk beleven ze weer heel wat spannende avonturen, die vooral door de onhandige capriolen van Geronimo met de nodige hobbels en bobbels ontstaan. In dit boek krijgen de muizen heel wat informatie voor hun kiesjes, en jij als lezer natuurlijk ook. Die informatie zit niet alleen in het verhaal verwerkt, maar ook in een soort introductiepagina per hoofdstukje. Dat haalt de vaart wel een beetje uit het boek, maar levert wel een mooie achtergrondinformatie. De verschillende omgevingen zijn te bewonderen in 3D, met de meegeleverde bril.

Het boek is uiteraard geschreven op de manier zoals je gewend bent van de boeken van Geronimo Stilton, met veel versierde woorden in rare lettertypes en sfeervolle cartoons. Jammer genoeg worden er veel diverse tijden bezocht, wat er voor zorgt dat de verschillende periodes niet heel erg nadrukkelijk aan bod komen. Het is een vluchtige kennismaking met de verschillende tijden en monumenten, meer ook niet. Vanuit het leerzame aspect is dat een beetje jammer, maar daar gaat het bij de verhalen van Geronimo Stilton natuurlijk niet om: Reis door de tijd 7 is gewoon een spannend boek. En dat je daarbij toevallig wat leert over de bekende legenden en geschiedenisverhalen, tja, da’s gewoon mooi meegenomen.

Informatie

Reis door de tijd 7, Geronimo Stilton

Illustrator: Danilo Barozzi
De Wakkere Muis, 352 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085922971


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.