logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Reis door de tijd 4, Geronimo Stilton

9789077826089 reis door de tijd 4

Het is ijskoud in Rokford. De winter heeft flink toegeslagen, en Geronimo is geveld door de griep. Hij heeft zich onder een berg dekens begraven en alle telefoons uitgeschakeld. Na drie dagen slapen vindt hij een bericht van professor Volt op zijn antwoordapparaat. Of hij onmiddellijk contact wil opnemen met professor Hieronymus O’Glief. Daar begint een nieuw avontuur, dat zich niet alleen in deze tijd bevindt: Geronimo gaat namelijk een felle zoektocht tegemoet in de geschiedenis, in dit vierde deel in de reeks “Reis door de tijd”.

De boeken van Geronimo Stilton, hoofdredacteur van de krant De Wakkere Muis, worden door jong en oud verslonden. Niet letterlijk natuurlijk, dat zou helemaal niet lekker zijn, maar de leuke teksten, aangevuld met woordgrapjes en vreemde lettertypes, spannende avonturen en coole tekeningen hebben zo hun aantrekkingskracht op een groot publiek! In de serie Reis door de Tijd wordt je meegenomen in de geschiedenis van het muizenrijk, die natuurlijk veel overeenkomsten vertoont moet die van onszelf. In ieder boek wordt gebruik gemaakt van een andere machine van professor Volt om in de geschiedenis te reizen.

In dit vierde deel is dat de Tempix. Daarmee reizen Geronimo en zijn kameraden naar onder andere Cleopatra, Dzjengis Khan, Dante Alighieri, Koningin Elizabeth 1, Shakespeare en zelfs de piraat Sir Francis Drake! Geronimo beperkt zich dus niet alleen tot de geschiedenis, maar reist terloops ook nog eens over de gehele wereld. En dat alles om Professor Volt te redden! Die is namelijk teruggereisd in de tijd om te bewijzen dat de belangrijke Spiegel van Cleopatra, het topstuk van het Museum van Rokfort, geen vervalsing is. Arme muis!

Reis door de tijd 4, Geronimo Stilton
Baeckens Books, juli 2012, 384 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,99 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789077826089


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.