Recensie: Rebels en Rules starterskit

Spitsuurstress? Zelf aankleden ’s ochtends? Snoepafspraken en helpen bij de afwas? De Starterskit bevat alle 36 Rules om jullie ‘huis’regels aan je kleine rebel(s) te laten zien. De starterskit bestaat uit:
Rebels en Rules afsprakenbord, met daarin: 12 Rules Spitsuur-, belonings- en weekmagneten + 4 Rebels (Ballerina, Autocoureur, Ridder en Dokter) en magnetisch beschrijfbaar bord + marker. Als extra krijg je daarbij de rules magnetenset Gezond eten en Taken in huis.

Wat is Rebels&Rules nu precies? Kort gezegd en wellicht wat oneerbieding samengevat is het een planbord, waarmee je middels een aantal verschillende magnetensets afspraken kunt vastleggen over de gang van zaken in huis, maar later ook als gezinsagenda kunt gebruiken. Hoe werkt het? Soms gaan dingen niet zoals ze moeten. Het eten is zo’n situatie: iedereen zit aan tafel, iedereen heeft veel te vertellen, neemt eventuele problemen mee, of is juist heel enthousiast over een prestatie. Er heerst dan ook een drukte, waarbij iedereen wel eens wat vergeet. Naar elkaar luisteren bijvoorbeeld, of dat er ook zoiets bestaat als een vork.

Om deze zaken inzichtelijk te krijgen, vooral voor jonge kinderen, kun je óf telkens blijven herhalen wat ze wel en niet mogen doen, maar je kunt ze ook zelf die verantwoordelijkheid geven. Middels het Rebels en Rules afsprakenbord kun je hier samen afspraken over maken. Let wel: het is hierbij wel belangrijk dat je je kinderen betrekt in het maken van deze afspraken! Dat helpt enorm in het naleven ervan. Maak dus samen die afspraken, en bepaal ook samen welke magneten hier bij horen. Deze plak je op het afsprakenbord, aan de boven- of zijkant van het bord. Aan de andere kant plak je bordjes, waar de namen van iedereen op komen te staan. Heeft iemand nu aan die afspraak voldaan, dan ‘verdient’ deze persoon een magneetje met zijn of haar karakter. Standaard kun je kiezen uit een ridder, dokter, ballerina of autocoureur.

Middels het stevige, robuuste witte koord heng je het bord op een prominente plaats in huis, zodat het regelmatig de aandacht krijgt. Buiten afspraken rondom het eten heb je ook magneten voor de rituelen voor het opstaan/naar bed toe gaan, en zitten er in de startersset ook sets over Gezond eten of Taken in huis.

Je kunt hem echter ook gebruiken als weekagenda: het magneetbord bestaat namelijk uit een veld van 7 kolommen en 5 rijen. In de bovenste rij is er plaats voor de dagen van de week, links kun je aangeven welke rij voor wie is bedoeld. Ook kun je daar blanco kaartjes voor gebruiken, die je zelf kunt beschrijven. Een extra kolom was hier handig geweest, zodat je een extra kolom hebt voor de namen van de verschillende gezinsleden. Met de meegeleverde whiteboardstiften kun je het bord makkelijk beschrijven, en goed schoonmaken. Door ook hier magneten te gebruiken voor bepaalde gebeurtenissen kunnen kinderen snel zien wanneer je mogen sporten, wanneer papa of mama thuis zijn, en of er bepaalde afspraken zijn  waar ze rekening mee moeten houden.

Werkt het? Het is erg handig voor kinderen om afspraken gevisualiseerd te zien. Dat scheelt weer lezen, en zeker als dat lezen zelf nog niet zo goed gaat is een pictogram natuurlijk erg prettig. Bovendien zijn de plaatjes voor meerdere interpretaties mogelijk, zodat je zelf in overleg met je kinderen afspraken kunt maken en daar de meest geschikte magneet voor kunt vinden. Hebben je kinderen zich goed aan de afspraken gehouden, dan krijgen ze een magneetje. Je zult zien dat deze hetzelfde effect hebben als het ‘stickertje’ van de juf: ze hebben een magnetische werking op goed gedrag, zeker als kinderen doorhebben dat ze zelf invloed hebben op het wel of niet verdienen ervan. Bovendien speelt het enorm in op het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen. Je hoeft niet telkens als een politieagent preventief waarschuwingen uit te delen, want als je het bord in zicht hebt zal het kinderen zeker opvallen. Sterker nog: grote kans dat ze jou vaker op het bestaan wijzen dan andersom!

Rebels en Rules starterskit
Prijs: 34,95

Verkrijgbaar bij oa. V&D, Bijenkorf, BOL.com en de Rebels en Rules website

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Rebels en Rules starterskit”

  1. Tjarda avatar
    Tjarda

    Ik zou dit heel graag willen bestellen, maar is echt nergens meer te vinden! Iemand suggesties?

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.