Recensie: Rayman Origins, Ubisoft


In Rayman Origins gaat de platformheld Rayman terug naar zijn tweedimensionale roots. Zo krijg je klassieke platformactie voor je kiezen waarbij de held zonder ledematen samen met een zijn blauwkleurige vriend lekker in het rond springt en vijanden verslaat.

Speel Rayman Origins en ontdek of herontdek de charme van deze zwevende gameheld. Het is dan ook echt een klassiek spel met tweedimensionale gameplay, maar dan wel eentje die je hart kan veroveren. Hiermee bewijst Rayman Origins overigens wel even dat de aloude platformspellen, waar we de laatste tijd zo weinig van zien, nog steeds meekunnen in de veeleisende drie-dimensionale shooter-cultuur, want Rayman kan zich qua speelplezier lenen voor zowel jong als oud!

Wanneer de Glade of Dreams wordt overlopen door de kwaadaardige Darktoons, besluit de wijze Raad der Feeën dat Rayman de boel maar moet komen redden. Rayman heeft echter ook hulp nodig en dus komt Globox hem helpen samen met twee tovenaars: de Teensies. Samen met dit bijzondere team moeten ze de wereld redden en de rust laten wederkeren. Door bepaalde voorwerpen te verzamelen kun je speciale functies en goodies vrijspelen. Zo heb je na de eerste twee levels al een flink scala aan characters vrijgespeeld, waarin je kunt veranderen. Niet dat de functionaliteiten veranderen, of dat je ineens andere dingen kunt doen, maar gewoon voor de lol. Daarbij kun je bovendien ieder level keer op keer naspelen, om je score te verbeteren en verborgen schatten te ontdekken. Want jij krijgt iedere keer meer krachten, waardoor je kunt vechten, hoger kunt springen of zelfs zweven. Zo kun je soms op plaatsen komen die je in eerste instantie niet had kunnen bereiken.

Rayman Origins is niet alleen een nieuw avontuur, het is ook een ode aan vijftien jaar Rayman. Zo kan je in de game stukjes geschiedenis vinden die meer vertellen over de roots van de gameheld.

Een erg leuk element is de multiplayer-modus, waardoor je met meerdere spelers te tegelijk kunt spelen. Tot vier spelers kunnen op elk willekeurig moment de game spelen. Speel de game dus lekker in je eentje en op elk willekeurig moment kan een vriend aanschuiven om als Globox of een van de twee Teensies te spelen. Alleen of als groep moet je het opnemen tegen grote roze monsters, trollen en vleesetende planten. Dit alles met de hand getekend door de makers van het spel! Dat geeft het spel ook zijn unieke uiterlijk, dat het strakke gamedesign combineert met een cartooneske omgeving en personages die je helpen of dwarszitten. De humor waarmee de figuurtjes zijn getekend is bepalend voor de sfeer, en het zal dan ook niemand verbazen dat er veel grapjes in het spel zitten verwerkt.

Rayman Origins, PS3, XBOX360, PC
Ubisoft. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Prijs: vanaf 44,95 euro

Deze game bij: Ubisoft |  BOL.com

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s