logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rawlicious boerenkool chips

Boerenkool is in Nederland misschien een ondergeschoven kindje in het groenteschap, maar wereldwijd juist mega populair en meer dan trendy. Het wordt zelfs een ‘superfood’ genoemd, vanwege de heel gezonde eigenschappen en hoge voedingswaarden. En nu is het ook in Nederland weer helemaal in een trendy jasje gestoken in de vorm van RawLicious Boerenkool Chips. Ze zijn licht en krokant en echt een verantwoord tussendoortje. Want verwacht het of niet: de gedroogde boerenkool is wél knapperig, hoewel misschien niet zo krokant als je zou verwachten als je het vergelijkt met ongezonde knapperige snacks.

The Rawlicious Food Boerenkool Chips Thai ChilliBoerenkool, de vezelrijke ‘Queen of Greens’ met meer vitamine C dan een sinaasappel!

Zoals gezegd: boerenkool is een echte superfood. Het is rijk aan voedingsstoffen en een bron van antioxidanten. Deze ‘Queen of Greens’ bevat maar liefst 100 mg vitamine C per ons. Dat is 125% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine C ondersteunt een goede weerstand samen met vitamine A. Boerenkool heeft bovendien een hoog vezelgehalte en bevat geen vet (100 gram boerenkool bevat 46 kcal en 2,5 gram vezels). Boerenkool heeft een hoge voedingsdichtheid, wat betekent dat er veel voedingsstoffen in zitten. De vezels in boerenkool zorgen dat je langdurig een verzadigd gevoel hebt.

The Rawlicious Food Boerenkool Chips Indian SpiceMeer calcium dan melk en rijk aan bouwstoffen voor een gezond lichaam

RawLicious biologische Boerenkool Chips zijn gezond, knapperig en zeer voedzaam en zijn gemaakt van gedroogde biologische boerenkool. In 2013 won deze chips het predikaat “Best New Food Product” tijdens de Natural & Organic Europe Awards in Londen. De chips bevatten meer calcium dan melk, zijn laag in calorieën en bevatten weinig tot geen vet. RawLicious Boerenkool Chips bevat naast de vitaminen A en C tevens vitamine en E, calcium, kalium en foliumzuur. Het is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook goed voor je ogen, huid en botten.

Gecertificeerd biologisch, 100% natuurlijk, lekker knapperig en voedzaam

Omdat de RawLicious Boerenkool Chips worden gedroogd in plaats van gebakken bij een temperatuur onder de 35°C, volgens het raw-food principe, is dit echt een gezonde en magere snack. Als bijkomend voordeel blijven alle essentiële voedingsstoffen én smaken optimaal intact. Daardoor is het echt een verrassende snack, die je bovendien laat zien dat boerenkool veel veelzijdiger is dan alleen ‘voor in de stamp’. Er zijn drie varianten verkrijgbaar: de pittige Double Pepper Twist, de volle Indian Spice Twist en de scherpe Thai Chilli Twist. Onze voorkeur genoot de Indian Spice Twist. De Double Pepper Twist en Thai Chilli Twist zijn namelijk best scherp, waardoor de zware, ietwat wrange ondertoon van boerenkool er te duidelijk onderdoor schemert. De Indian Spice Twist daarentegen is wat voller van smaak en heeft dat probleem niet. Het eten van gedroogde boerenkool is overigens wel een ervaring apart. Neem kleine porties tegelijk, anders kan het een tikje taai worden. De krokante bite komt dan ook veel beter tot zijn recht.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.