logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ravensburger Bracelet Factory – maak zelf armbandjes met kralen


ravensburger-so-styly-bracelets-factory-maxi

Armbandjes maken is jarenlang helemaal hip geweest, tot de Loom-hype wat roet in het eten strooide. Inmiddels is de nieuwigheid daar wel een beetje van af, en gaan veel kinderen toch weer rond kijken naar een nieuwe trend. Of een oude, die met een cool nieuw apparaat weer nieuw leven ingeblazen kan krijgen. Zoals het maken van sieraden met kralen! Door het land verspreid zijn er tal van speciale kralenwinkels, ze zijn in veel hobbywinkels goed te koop, en natuurlijk kun je ook in speelgoedwinkels goed terecht voor kralen. De Bracelet Factory geeft je een geweldig hulpmiddel in handen om zelf makkelijk de ingewikkeldste armbanden te maken.

Met de Bracelet Factory heb je namelijk een klein weefgetouwtje ter beschikking, waar je zelf de draden op kunt spannen in een kleur naar keuze. Vervolgens rijg je per rij kralen aan de draad, die je tussen de gespannen draden legt. Ga met de naald en draad terug door de kralen (aan de onderkant van de gespannen draden) en je kralen zitten muurvast! En dat schept ontzettend veel mogelijkheden natuurlijk.

Om je vast op weg te helpen zitten er een aantal voorbeelden in het boekje dat is meegeleverd, en 1000 kralen – maar die heb ik niet nageteld. Naast de kralen vind je nog veel meer accessoires in de mooie opbergdoos, zodat je direct aan de slag kunt. Denk aan verschillende kleuren garen, sluithangertjes, verschillende soorten en formaten kralen en stukjes band. Jammer genoeg ontbreekt de naald met een stompe punt, die je ook nodig hebt om het garen telkens door de kralen te steken. Wel handig is de transparante lak die je in een zakje krijgt meegeleverd (en die je zelf in het meegeleverde potje kunt overgieten). Daarmee maak je de draadeinden hard, zodat je ‘m makkelijk door het oog van de naald kunt steken.

Er zijn nog meer handigheidjes aan de Bracelet Factory. Ten eerste kun je razendsnel een basis opzetten. Je kiest het aantal touwtjes, klemt ze aan de ene kant van de Bracelet Factory vast met een clip, spant ze in de geleiders en doet hetzelfde aan de andere kant: leg ze eerst tussen de geleiders, draai de touwtjes in elkaar en klem te touwtjes vast. En je bent klaar om te gaan! Tijdens het weven kun je het weefgetouw horizontaal laten staan, maar ook rechtop zetten. Makkelijk, voor wat extra overzicht op je resultaat! Dankzij de rubber voetjes en een zuignap (die bij ons op een houten tafel voor een goede stabiliteit zorgde) heb je een stabiele basis.

De Bracelet Factory is een erg leuke set voor meiden die graag creatief bezig zijn en sieraden willen maken. Het is een erg volledige set, waarmee je direct aan de slag kunt. Een prettige bijkomstigheid is dat de doos, waarin alles geleverd is, ook meteen een opbergdoos is voor je verzameling kralen, de Bracelet maker zelf en natuurlijk alle accessoires.

Informatie

Bracelet Maker, Ravensburger
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.