logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ravensburger 3D puzzel


Nu het najaar zich aandient, worden in veel huiskamers de legpuzzels weer tevoorschijn getoverd. Geduld en concentratie worden bij dit leuke tijdverdrijf urenlang op de proef gesteld. Voor wie toe is aan een nieuwe uitdaging, heeft Ravensburger een aantal nieuwe 3D puzzels geïntroduceerd. Geen legpuzzel, maar een puzzel waarbij je tot grote hoogte stijgt. Maak met de 216 unieke gebogen, geknikte en vlakke puzzelstukjes een fascinerend bouwwerk van wel 40 cm hoog! Kortom; ervaar het puzzelen in de derde dimensie.

De bouwwerken van Ravensburger zijn uitgevoerd in gebogen en voorgevormd kunststof, die stevig in elkaar klikken. Hierdoor heb je geen lijm nodig om een solide, stevig bouwwerk te maken. Een leuke onderplaat om je creatie op te zetten en kunststof accessoires om het bouwwerk af te maken (denk aan een brug bij de vuurtoren en het topje van de Eiffeltoren) zorgen voor een waarheidsgetrouw schaalmodel.

Er zijn vier verschillende levensechte uitvoeringen die variëren in hoogte van 35 cm tot 46,5 cm. Kies voor de Big Ben (41cm), de beroemde klokkentoren in Londen of ga voor de Eiffeltoren (44cm) , hét symbool van Parijs. Puzzel en bouw het Empire State Building (46,5cm), de beroemde wolkenkrabber in New York of ga aan de slag met de vuurtoren (35cm), het herkenningsteken voor vele schippers.

Het bouwen van de setjes is een bijzonder leuke activiteit, hoewel het anders is dan het gangbare puzzelwerk dat je gewend bent: aan de achterkant van de puzzelstukjes staat namelijk een nummer, zodat je precies weet hoe de stukjes in elkaar passen. Niet dat je dan snel klaar bent: reken wel op een uurtje puzzel- en pasplezier, voor dat jouw bouwwerk voltooid is. Bekijk en wonder wat jij in een uurtje voor elkaar hebt gebokst, wat anderen jaren heeft gekost!

3D puzzels, Ravensburger
Prijs: 20 euro. september 2011. Leeftijd: vanaf 10 jaar.
Speltijd: ongeveer 45 minuten.

Dit product bij: Ravensburger |  BOL.com

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.