logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk het avontuur van Ratchet en Clank op het grote scherm


Ratchet-and-Clank-DVD Ratchet & Clank zijn al tientallen jaren een geweldig duo: al vanaf de Playstation 2 strijden ze samen tegen het kwaad. Dit jaar is er een nieuwe game gelanceerd op de Playstation 4, die weer teruggaat naar de allereerste game: de samenkomst van Ratchet en Clank. Deze game werd begeleid met een grootse bioscoopfilm, die nu uitkomt op dvd. Daarin zie je het verhaal achter de game, in full-HD en met geweldige special effects. Geniet dus van Ratchet & Clank, en kijk mee hoe ze het universum gaan redden.

Ratchet met dromen

Het verhaal begint met de jonge Ratchett. Hij werkt in een ruimte-garage, maar droom ervan om Space Ranger te worden. Zijn grote voorbeeld is Captain Qwark, een in groen geklede superheld die met veel vertoon en mooie praatjes het universum red. Nou ja: echt grote uitdagingen hebben ze nog niet gehad. Als een gemeen ruimtewezen, Drek, een aantal planeten vernietigt, moet de driekoppige Space Rangers op zoek naar een vierde superheld. Ratchet oppert zichzelf bij een soort talentenjacht, maar wordt door Captain Qwark in zijn gezicht uitgelachen. Hij is de klein en te iel. Hij kan nooit een held worden! Diezelfde avond stort er een ruimteschip neer bij de garage waar hij werkt: Clank is neergestort. Hij is een mislukte robot uit het arsenaal van niemand minder dan Drek, en staat op de lijst om te worden vernietigd. Clank is namelijk niet de stoere vechtrobot die Drek in gedachten had, maar een kleine en welbespraakte robot. Die op de hoogte is van alle plannen van Drek!

In de aanval

Maar de Space Rangers zijn niet de slimste club aliens bij elkaar. Ze duiken liever vol in de actie dan dat ze eerst een plannetje bedenken. Dat komt ze zuur te staan, waardoor Ratchet ze te hulp moet schieten. Of nou ja: moet… hij doet het gewoon, en dankzij Clank en veel geluk lukt het hem om de aanval van Drek af te weren en de Rangers te redden. En zo komt het dat Ratchet & Clank toch bij de Space Rangers mogen. Na een korte training gaan ze in de aanval. Zonder echt plan, zoals het hoort bij de Rangers, en blijken er een paar verrassingen te zitten in het spannende verhaal. Zo blijken Ratchet & Clank waardevolle aanvullingen te zijn voor het team, en Captain Qwark eigenlijk een heel rotte appel met een flinke grootheidswaanzin.

Cool verhaal

Hoewel het verhaal niet nieuw is (en hey, de game is al maanden te spelen, als je een Playstation 4 hebt ken je hem natuurlijk vast!) is het toch super cool om het verhaal in filmvorm te zien. Het verhaal steekt goed in elkaar, is mooi gemaakt en spannend van de eerste tot de laatste minuut. Explosies, grappen, achtervolgingen en een dik complot: Ratchet & Clank heeft alles in huis om een vette film te maken – en gebruikt al die elementen perfect!

Informatie

Ratchet & Clank, Entertainment One Tijdsduur: 91 minuten, Animatie. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.