logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Die rare Romeinen, Terry Deary

Als je geluk hebt, ben je altijd nieuwsgierig. Sommige mensen (je ouders, bijvoorbeeld) zijn daar misschien niet altijd even blij mee, maar daar moet je je niets van aantrekken. Nieuwsgierigheid is een talent dat je nooit mag vergeten! En je moet er ook altijd aan toegeven. Soms kan een experiment een beetje dom zijn, of gevaarlijk, dus let altijd goed op. Gelukkig is er nog een manier om je nieuwsgierigheid te blussen: met een boek. Helemaal ongevaarlijk, én lekker rustig voor je ouders.

Die rare Romeinen is een boekje uit  de serie Waanzinnig om te weten. Dat is een educatieve boekenreeks over heel veel verschillende onderwerpen. In dit geval: Romeinen, die zo’n 2000 jaar geleden heel Europa onveilig maakten. In dit boekje lees je er alles over de gewoontes: over het eten, de kinderen, mode, spelletjes, en natuurlijk ook over de Romeinse keizers: wanneer leefden ze, wat hadden ze voor goeds gedaan, en hoe kwamen ze aan hun eind? Ook de Romeinse godsdienst met al hun verschillende goden komen aan bod. Als afwisseling op het leesvoer vind je ook een paar waar/niet-waar vragen.

Lees het antwoord op de volgende vragen:
Wat droegen de Romeinse soldaten onder hun uniform?
Hoe zorgden rijke Romeinen ervoor dat ze alsmaar konden blijven dooreten als het feest was?
Waarom sneden veel jongemannen in het Romeinse rijk hun rechterduim af? Flitsende feiten, over een man met drie hoofden, een school waar je alleen maar leerde vechten, en een receptje op basis van schapenlongen!

Het leuke van dit boek is dat het erg makkelijk leesbaar is. De verhalen zijn kort en bondig, vol grapjes en tekeningetjes. Tussen al die grappige feitjes en verhalen klopt het ook nog eens allemaal: je leert er meteen iets van. Dat is dus mooi twee vliegen in één klap: een leerboek, dat erg leuk is om te lezen!

Die rare Romeinen, Terry Deary
Kluitman, april 1999, 159 pagina’s, paperback.
Prijs: 7,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020605068


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.