logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Raindesign MStand standaard voor laptop


mStand

Bij een gave laptop hoort natuurlijk ook een gave steun, om er wat ergonomischer mee te kunnen werken. En heb je een MacBook, dan is het wel zo gaaf als jouw steun een beetje aansluit bij de vormgeving van je MacBook. Deze Raindesign stand zal je daarin helemaal niet teleurstellen. De steun zelf ziet er heel basic uit, maar er zitten een paar handigheidjes in verwerkt die je positief zullen verrassen. Zo is de solide steun gemaakt uit aluminium, dat lekker lang cool blijft. In de bovenplaat zit een druppelvormige uitsparing, waar de laptop z’n warmte een beetje kan kwijtraken.

mstand_macbookpro_keyboard

De bovenplaat van de mStand is licht gekanteld, waardoor hij wat dichter bij je gezicht kan komen, en je betere toegang tot het toetsenbord hebt (mocht je dat willen, want waarschijnlijk wil je juist type op een extern toetsenbord. De bovenplaat is bovendien voorzien van vier anti-slip rubbers en aan de voorkant vind je een opstaand randje, zodat je laptop niet van de steun afschuift. Aan de onderkant van de steun vind je eveneens vier rubber voetjes voor een stabiele grip.

Onder de steun kun je accessoires neerleggen, zoals het zojuist genoemde externe toetsenbord, mocht je die willen gebruiken. Kabels et cetera kunnen via de achterkant netjes weggewerkt worden, daar vind je een organizer. Heb je jouw MacBook (of andere laptop natuurlijk) op de steun staan, dan is hij ruim 15 cm hoger dan voorheen. Dat is best een flink stuk, en kan je houding echt verbeteren.

mStand-extra2

Maar de mStand is niet een laptopstandaard voor MacBook, want een andere laptop met een afmeting van 15,6 inch past ook prima op de steun. En natuurlijk je tablet, of… een kookboek! Zelfs daarvoor bleek de MStand prima de werken: bovendien was het prettig dat het boek van het aanrecht aflag, zodat het minder vies werd. Maar dat geheel terzijde, daarvoor zul je ‘m vast niet kopen.

Wij zijn erg te spreken over de mStand. Hij is degelijk, eenvoudig, ziet er stoer uit en doet precies wat wij erva verwachtten: een comfortabele werkplek maken in een handomdraai!

mStand, Raindesign
Prijs: ca. 50 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.