Recensie: Qukel: stoere papaspullen

Vaders wordt nog al eens verweten dat ze misschien wat meer met kinderen mogen doen. “Da’s mooi”, denken sommige vaders dan, “maar wat, en hoe? Moet ik nou met zo’n zachtroze rammelaar babygeluidjes boven het wiegje gaan maken? Da’s écht niet stoer!” Dat zijn duidelijk de vaders die de speeltjes van Qukel nog niet kennen. Want die zijn alles behalve zachtroze en babyblauw. Dat zijn stoere, heldere stukken speelgoed, met een goed doordachte vormgeving, die interessant is voor baby’s en peuters, maar ook voor vaders!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker SlaapDoekje, in natuurtinten, waar je kleintje lekker op kan slapen terwijl jij het grut zachtjes op je armen houdt? Dubbele win: je kleintje ligt lekker zacht, je kleren blijven schoon, én het doekje krijgt jouw geur. Daardoor heeft je kind iedere keer als-ie het doekje ruikt het idee ‘o ja, papa… daar kun je zo lekker slapen!’. Maar er is nog meer, want het speelgoed gaat van 0 tot 36 maanden. Van SlaapDoekje tot KleurenVangers, waarmee je een echt spel met je peuter gaat doen. Verder zijn er nog een stoere KnisperKrant, LawaaiMakers, een KoppelTruck om sluitingen te oefenen, een DoeDobbel om samen dieren gek na te kunnen doen, en nog heel wat meer.

Laat je inspireren door de producten van Qukel! Bijzonder handig om te weten: bij ieder product krijg je een klein boekje. Daarin staat niet alleen een overzicht van alle speeltjes, maar ook specifiek informatie over hetgeen jij hebt gekocht: wat kun je er mee, waar is het goed voor? Zo kun je én stoer zijn én spelen met je kind én het stiekem iets leren. Hoe cool is dat?

PS: de producten van Qukel zien er niet alleen stoer en cool uit, ze zijn ook nog eens oerdegelijk. Ze worden helemaal Fair Trade gemaakt in India. Het speelgoed is gemaakt van stevig katoen, wat met biologisch afbreekbare verf is gekleurd. Het is bestand tegen het meeste geweld dat je kinderen in zich hebben – tenzij je een kleine Hulk hebt rondlopen…

Qukel speelgoed van 0-36 maanden
Prijs: vanaf 15 euro

Dit product bij: www.Qukel.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.