logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Quizt’t, University Games


quizt't

Het wereldwijd bekende spelconcept, terug in een nieuw jasje! Aan de hand van 20 hints zoeken spelers naar het antwoord op de vraag: wie, wat of waar ben ik? Beurtelings vragen de spelers naar een nieuwe hint. De speler die het goede antwoord raadt, gaat vooruit op het spelbord. Hoe minder hints de speler nodig heeft, des te sneller hij de finish bereikt!

Quizt’t is dan ook het succesrecept voor een gezellige en leuke avond, vol lol, plezier en ongein. Het is namelijk de bedoeling dat je in twintig aanwijzingen (deze aanwijzingen staan op het kaartje geschreven) moet raden wat de ‘quizmaster’ moet verwoorden. Tussen deze aanwijzingen staan overigens ook straffen en belongingen vermeld, die je dichter bij de finish halen of juist er verder weg van sturen. De vragen zijn er in drie categoriën. Je kunt er voor gaan om deze soorten apart te laten liggen, maar je zou ze ook kunnen opstapelen en door elkaar schudden. Zo komen Wie, Wat en Waar door elkaar, en zal het zorgen voor een wat onberekenbare factor in het spel.

Let wel: het spel is voor kinderen van tien jaar en ouder. Dat heeft niets te maken met de moeilijkheid van het spel, een select aantal vragen zorgt bij mijn kinderen (3 en 5) voor ontzettend veel speelplezier, maar puur vanwege de algemene kennis die benodigd is om de vragen te beantwoorden!

Quizt’t, University Games
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar.
Aantal spelers: 2+. Speltijd: ongeveer 40 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.