logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Modern wakker worden met de Pure Siesta S2


pure-siesta-s2-wekkerradio Er zijn soms zaken waar ik me oprecht om verbaas. Zoals waarom bijvoorbeeld zo veel mensen zich laten wekken door hun smartphone. Ik stop mijn telefoon bijvoorbeeld goed weg, om ’s nachts niet gewekt te worden door al die social-mediaberichtjes. Wakker worden doe ik met een wekkerradio. Maar ook daar erger ik me soms aan. De Pure Siesta S2 lijkt hier verandering in te brengen.

Ouderwets

Waarom stoor ik me aan de huidige generatie wekkerradio’s? Omdat wekkerradio’s, om wat voor idiote reden, nooit zijn doorontwikkeld. Ik bedoel: ’t is cool dat je wakker kunt worden met radiomuziek, en het is ook knap dat ze die in zo’n klein apparaatje kunnen stoppen. Maar ik vind het nog wel bizar dat wekkerradio’s werken met van die stomme draaiknopjes. Iedere keer dat je de wekkerradio aanstoot of oppakt (om ‘m even te poetsen, bijvoorbeeld) verdraai je de knopjes wel een beetje. Daardoor word je met veel ruis of te hard (nog erger: te zacht) geluid wakker. Niet fijn, mensen, niet fijn! En dat terwijl de rest van de wereld in rap tempo upgrade naar allerlei digitale snufjes en features, vind ik het concept ‘wekkerradio’ inmiddels behoorlijk achterhaald. Je zou bijna je smartphone gaan gebruiken als wekker.

Digitaal wondertje

En daar komt, als een geschenk uit heldere hemel, de Pure Siesta S2. Lichtstraal uit een donkere wolk, trompetgeschal en een harmonieus ‘aaaaah!’ klinken in mijn hoofd, als ik de teksten lees. Dat moet dé oplossing zijn, zij hebben nagedacht over wat mensen willen. Digitaal. Knopjes, geen wieltjes. Gemak. Moderne techniek. En dus DAB+. Digitale radio, zo uit de ether. Kraakheldere muziek, ruisvrij luisteren. Toekomstmuziek! En met een paar handige trucjes. Zo verzend het DAB+ signaal ook een tijdsignaal. Je wekkerradio wordt dus automatisch op de goede tijd ingesteld, en schakelt ook automatisch van wintertijd naar zomertijd. Daar word ik toch wel een beetje gelukkig van.

Wekfuncties

Een belangrijke feature van een wekkerradio zijn de wekfuncties. Ik bedoel: de naam zegt het al. De Pure Siesta S2 heeft twee wektijden die je kunt inprogrammeren. Je kunt daarbij zelfs aangeven op dagen je daarmee gewekt wil worden: door de weeks, ’s weekends of misschien ga je wel helemaal los met een geheel eigen dag-indeling. Alles kan! Met een druk op de Alarm1 of Alarm2 knop zie je de status van het alarm: on of off. Met een snelle druk daarna wissel je de stand. Staat je wekkerradio aan, dan moet je dus twee keer klikken om hem uit te zetten. Dat je het vast weet. Maar dan is het zo ver. De ochtend breekt aan, tijd om op te staan! De muziek zwelt langzaam op naar het volume dat je vooraf hebt ingesteld. Je hebt de keuze: druk ik op de grote Snooze-knop, of sta ik op? Druk je op Snooze, dan zie je een count-down timer op het scherm verschijnen, waarna de wekker je opnieuw zachtjes wekt. Druk je op de alarmknop, dan wordt het alarm uitgeschakeld. Voor nu, want de wekfunctie zelf blijft gewoon aan staan. Zo word je op de eerstvolgende dag (tenzij het weekend is) weer op dezelfde tijd gewekt. En vergeet je nooit je wekker te zetten!

Meer, meer, meer!

De wekkerradio bulkt echt uit van de nieuwe functies, zeker als je ze vergelijkt met de hopeloos verouderde bulk aan concurrenten. Naast vijf voorkeuzezenders in DAB+ kun je ook vijf FM-zenders voorprogrammeren. Digitaal, uiteraard. Je kunt het maximale volume instellen waarmee je gewekt wil worden, en zelfs de intensiteit van het rustige CrystalVue display kun je zelf aanpassen. Er is ook een automatische helderheid instelbaar voor je display, maar die vond ik ’s nachts toch te donker. Maar goed: als slechtziende heb ik daarvoor wel een aparter wensenlijstje. Grappig zijn ook de sleeptimer, waarbij je met muziek op de achtergrond in slaap kunt doezelen. De wekker schakelt dan na een bepaalde tijd automatisch uit. Een tikje vreemd vind ik de koptelefoonuitgang, maar goed: je kunt de wekkerradio ook gewoon als radio gebruiken. Lekker in bed een boekje lezen kan dus gewoon, waarbij je je een tikje afzondert met een koptelefoon. Pure Siesta S2 Prijs: 110 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.