logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pukkelpaniek, Geronimo Stilton


Pukkelpaniek

Pukkelpaniek is het derde deel uit de groene reeks van Geronimo Stilton, een nieuwe verdeling om al zijn avonturen te bundelen. In het boek Pukkelpaniek heeft de stad waarin Geronimo Stilton woont een groot probleem. Tientallen knagers worden in één keer gespot langer pukkels! Het is dus een groot raadsel hoe al die muizen aan de pukkels komen. Groot onderzoek wordt gestart. Daarbij kijken ze of de muizen wellicht iets verkeerds hebben gegeven, of ze allergisch waren voor bepaalde kleding, of is het gewoon een nieuwe rage waar niemand nog iets vanaf weet? Het onderzoek wordt geleid door professor Emer Ritus, een van de beste wetenschappers van muizeneiland. Hij staat aan het hoofd een heel team van wetenschappers die proberen de oorzaak van de kortste achterhalen. Geronimo Stilton krijgt van zijn grootvader opdracht om het onderzoek nauwlettend in de gaten te houden, zodat zijn krant, de wakkere muis, alles kan vertellen over de heersende paniek. Daarbij heeft de krant van de grote nobele taak om de paniek een beetje binnen de perken te houden.

Pukkelpaniek is een spannend deel uit te normale serie Geronimo Stiltonboeken. Het richt zich voornamelijk op wetenschappelijk onderzoek en de uitbraak van besmettelijke ziekten, wat redelijk actueel is gezien de grote Ebola-uitbraak in Afrika. In het verhaal komen een aantal bekende karakters terug. Natuurlijk speelt Geronimo de hoofdrol, maar daarbij krijgt hij ook hulp van bijvoorbeeld Speurneus Teus en het aantal onderzoekers die hij eerder avonturen heeft leren kennen. Langzaam maar zeker komt het verhaal tot een spannend slotstuk, waarbij verschillende puzzelstukjes op hun plek vallen. Deze wendingen zijn redelijk op het einde van het boek, waardoor het slotstuk redelijk plaatsvindt.

De boeken van Stilton spreken al jarenlang tot de verbeelding van kinderen. De verhalen zijn interessant en redelijk origineel, maar vooral de grote een vrolijke illustraties en grappige gekleurde lettertypen spreken tot de verbeelding. Stilton heeft het al voor elkaar gekregen om duizenden kinderen aan het lezen te krijgen, wat natuurlijk een mooie prestatie is. Daarnaast gaat iedere boek van John worstelt over een ander onderwerp, waardoor veel van zijn boeken ook een educatief tintje hebben meegekregen. In het boek Pukkelpaniek gaat het grotendeels over het wetenschappelijk onderzoek naar besmettelijke ziekten, maar door het boek heen staan ook een groot aantal spreekwoorden en gezegden uitgelegd. In de tekst worden ze gebruikt, met een korte uitleg in de kantlijn. Ook dit boek zal kinderen weer toen verlangen naar lezen, en dat is absoluut waar het om draait.

Informatie

Pukkelpaniek, Geronimo Stilton

Illustrator: Giuseppe Ferrario e.a., Giulia Zaffaroni
uitgeverij De Wakkere Muis, 113 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085922995


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.