Recensie: PS3 Move Mind Benders, SCCE


Geplaatst

in

door

Tags:

Move Mind Benders biedt een compilatie van drie puzzelspellen voor de Playstation 3. Tumble, Echochrome 2 en Lemmings zijn samen op een schijfje te koop. Al deze spellen kunnen in 3D gespeeld worden, maar dat is niet noodzakelijk. Wat wel noodzakelijk is, is het gebruik van de Playstation Move-controller met de Playstation-camera. Denk hierbij aan genoeg ruimte, want je PS3 Move Controller moet natuurlijk wel genoeg bewegingen kunnen maken om je handelingen een beetje secuur te kunnen maken! Een tafeltje voor je bank kan al funest zijn, laat staan een leuke vaas bloemen of zelfs je PS3 controller kan al een (makkelijk te verwijderen) obstakel vormen.

Tumble doet nog het meest denken aan Jenga, het bekende stapelspel. Stapel in Tumble voorzichtig een aantal bouwblokken in elkaar op steeds lastiger wordende platformen. Manipuleer licht en schaduw met je PlayStation Move-bewegingscontroller in de ingenieuze uitdagingen van Echochrome II. De puzzels van dit spel doen erg denken aan de kunstwerken van M.C. Esher, en de logica en complexiteit zullen je brein overuren doen draaien! Bij deze twee spellen is het een ware kunst om goed om te gaan met de MOVE-controller. Een fijne bediening, waarbij ook de richting van de controller wordt meegenomen, is lastiger dan het lijkt. Vooral Echochrome II is een lastig concept, omdat je werkt met licht en voorwerpen die eventueel een schaduw kunnen werpen die niet afdoende is. Tumble is juist zo lastig omdat je voorzichtig moet manouvreren, terwijl je ook rekening moet houden met concepten als zwaartekracht en een mogelijke beweging. Supermoeilijk, waar je zeker de nodige concentratie en vooral geduld bij moet hebben!

Het laatste spel is de klassieker Lemmings. Leid groenharige knaagdieren naar een veilige plek in de klassieke puzzelgame Lemmings, een game met visuals in high definition en 40 voor PlayStation Move geschikte levels. Bij deze game vroeg ik me eerlijk gezegd af: waarom MOVE? Ik denk namelijk dat een gewone controller net zo veel nut zou kunnen hebben, waarbij je misschien nog wel wat meer bedieningscomfort zou kunnen hebben dan dat je nu hebt. Neemt niet weg dat het concept Lemmings goed van de grond is gekomen, en dat nogmaals bewezen wordt dat het spelidee briljant is en blijft. Velen hebben hun jeugd uren mee gespeeld, en de jeugd van tegenwoordig zal dat zonder enige twijfel weer gaan doen!

Move Mind Benders biedt met deze drie puzzelspellen waar voor zijn geld. Heerlijk puzzel door te bewegen, daar koken je hersenen van over en ga je ook nog eens lekker van zweten!

Move Mind Benders, PS3
Sony. Leeftijd: vanaf 3 jaar. Prijs: 35 euro

Games koop je online bij:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.