Recensie: Prototype 2, Activision


Soms komt er een spel voorbij dat met geen woorden te omschrijven is, maar wat dan toch verwacht wordt van ons recensenten. Soms komt dat omdat een spel zo slecht is dat je nauwelijks weet waar je moet beginnen, soms omdat het juist zo goed is. Prototype 2 is zo’n titel. Geen slechte, maar juist één van die zeldzaam goede. Tenminste, voor zover ik heb kunnen beoordelen, want ik heb hem nog niet uitgespeeld. Wie weet heeft de game een super-triest einde…

Prototype 2 is een spel dat lastig te omschrijven is. PS3 gamers zouden het kunnen vergelijken met Infamous, gekruist met Assassins Creed. Je personage is besmet met een virus, waardoor je buitengewone krachten krijgt. Zo ben je sterker, kun je recht tegen muren rondlopen, zweven, en nog veel meer. Wat dan? Tja, dat moet je verdienen door ervaring op te doen en een level hogerop te komen. Dan kun je jezelf namelijk ontwikkelen op het gebied van mutaties en vaardigheden. Dat upgraden is eenvoudig en duidelijk, maar gaat niet supersnel zoals bij sommige andere spellen. Daardoor heb je wel meteen een leuke uitdaging om handen.

De wereld waarin je beweegt is super. Je kunt echt overal komen, er zijn nauwelijks grenzen. De tegenstanders bestaan uti een soort wetenschappelijke overheid, die de mensen onder de duim houden, er experimenten op nahouden en die experimenten ook rustig loslaten in bewoonde omgevingen. Experimenten hoor ik je denken? Jazeker! Wetenschappers experimenteren met het gevaarlijke virus om mensen om te vormen tot gevaarlijke monsters. Overwin je ze, dan kun je krachten van ze overnemen. Hoe cool is dat?

Dan is er nog het stukje missies: deze worden helder aangegeven met wegwijzers, zodat je direct weet waar je naartoe moet. Aan de ene kant werkt dat een beetje te gemakkelijk, aan de andere kant bespaart je dat de irritatie dat je niet weet waar je naartoe moet. Je bepaalt zelf of je in rechte lijn naar je doel gaat, of dat je de wetenschappers een beetje gaat jennen. Doe dat niet te veel, want des te meer blauw er op straat gaat patrouilleren! Daarnaast zijn er nog talloze sidequests die je kunt uitvoeren voor ervaringspunten, kennis, vaardigheden en nog veel meer.

Grafisch zit het spel goed in elkaar. Het spel kent een razend tempo, en de graphics kunnen deze prima bijbenen. Er is ook goed gelet op veel details: mensen ‘duw’ je echt aan de kant, en omgevingen zien er mooi gedetailleerd uit. De tussenfilmpjes zien er mooi uitgewerkt uit, en kun je eventueel overslaan. Handig als je weinig geduld hebt! Maar genoeg gepraat: Prototype is een geweldige Third Person actiegame met veel mogelijkheden, waar je heerlijk in kunt rondrennen, je uitleven en er is meer dan genoeg te ontdekken. Kopen, dus!

Prototype 2, Activision
Prijs: 54.95 euro. Leeftijd: vanaf 18 jaar.
Beschikbaar voor PC, PS3, XBOX360

Dit product bij: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.