logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Prinsessenschool 5: Assepoester is terug, Prunella Bat

prinsessenschool 5 assepoester is terug

Er is een heerlijke serie voor jonge meiden om in te lezen en bij weg te dromen. Over het meisje Vicky. Een doodnormaal meisje, zo lijkt, met een vader die dierenarts is, en een moeder die biologisch tuiniert. Maar er is iets bijzonders aan Vicky: ze is namelijk een prinses! Ze is van koninklijke bloede, omdat haar vader in feite een prins is. Een familiedingetje, dus. Maar prinsessen gaan niet naar een normale school. Nee, die gaan naar een prinsessenschool! Een school die ooit bedoeld was voor enkel en alleen leden van de adel, maar inmiddels ook druk bezocht wordt door rijke mensen. In dit deel, Prinsessenschool 5: Assepoester is terug, zijn Vicky, Nel, Sunny en Lin helemaal in de ban van de film Assepoester.

Er wordt namelijk een remake van gemaakt: een nieuwe film, met jonge acteurs en alles in een hip jasje gestoken. En ze zoeken nog een Assepoester! Maar daar moeten de meiden niets van weten. Nee, voor hun gaat er niets boven het origineel. En daar staan ze niet alleen in. Juf Coralinda, de zus van het strenge schoolhoofd, is dol op die musical, en gaat met de meiden op zoek naar de hoofdrolspeelster van de oude film. Die is na die film namelijk van de aardbodem verdwenen. En dat kan toch niet? Bovendien is Coralinda nog op zoek naar het laatste voorwerp dat uit haar verzameling ontbreekt: het gouden schoentje, dat in de film gedragen is!

De boeken van de prinsessenschool (hier zie je al onze recensies over de serie) zijn leuk, vrolijk en zelfs een beetje spannend. Het is echt een serie voor wat stoere prinsessenmeiden. De vormgeving is vooral roze en lieflijk, met veel aandacht voor de kleding, het haar en natuurlijk een vleugje make-up. De vier meiden maken echte prinsessendingen mee, maar ook heel gewone dingen. Zo is er een rivaliserend groepje in hun klas, waar ze telkens mee overhoop liggen. Maar het gaat toch vooral om de samenwerking tussen de vier meisjes, en natuurlijk de bijzondere avonturen die ze beleven.

Prinsessenschool 5: Assepoester is terug, Prunella Bat
Abimo, oktober 2013, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9.95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789462340084


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.