logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Prinses Piccalilly, Saarein te Brake

In een ver koninkrijk wordt een lief en schattig prinsesje geboren: Lilly. Of lief en schattig… ze heeft eigenlijk maar één gezichtsuitdrukking, en dat is: zuur! Ze kijkt altijd zo ontzettend zuur en ongeïnteresseerd, dat iedereen haar al snel prinses Piccalilly noemt. Want wat is er zuurder dan dat? Haar hele jeugd is ze zuur van alles om haar heen. Maar dan, als ze oud genoeg is om te trouwen, zien haar ouders een perfecte gelegenheid om haar goed op te vrolijken en haar gelukkig te zien. Ze doen een oproep in het hele koninkrijk. Ze zoeken een prins op het witte paard, die een glimlach op het gezicht van hun piccalilly kan toveren. Wie, o, wie heeft die gave?

Er wordt veel gehoor gegeven aan de oproep, de prinsen komen van heinde en ver. Maar niemand weet te aandacht te trekken van de prinses. In tegendeel. Ze is veel drukker met andere dingen, dat ze helemaal geen zin heeft om te reageren op die rare prinsen. Een chique muiltje? En die zou har moeten passen? Maar ze heeft net haar lekkere warme pantoffeltjes aan! Zo wordt het ene na het andere sprookje op de hak genomen. Tot er een prins op een wit paard voorbij komt die precies doet wat je níet verwacht. En tja, dan is zelfs de aandacht van prinses Piccalilly getrokken!

Prinses Piccalilly is een sprookjesboek voor gevorderden. De tekeningen zijn heel mooi gemaakt – bijna realistisch, op een manga-achtige manier. Ruimtelijk en sfeervol, vol details en leuke kleine grapjes. Ook de tekst bevat een paar subtiele steken, maar is natuurlijk wel herkenbaar door de grapjes die de schrijfsters uithalen met andere sprookjes. Door die steken onder water en de geweldig puberale houding van de prinses is het prentenboek zeker niet alleen geschikt voor meisjes, maar ook absoluut de moeite waard voor jongens om voorgelezen te krijgen.

Informatie

Prinses Piccalilly, Saarein de Brake

Illustrator: Sassafras De Bruyn
Clavis Books, 32  pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044825633


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.