Recensie: Prinses Nina, Marlise Achterbergh en Iris Compiet

9789044820553 prinses nina

Op de cover van dit vrolijke prentenboek zie je haar al zitten: Prinses Nina. Een rebelse meid, dat zie je zo. Ze hangt in haar troon, ongeïnteresseerd, met vrolijke kleding en haar haren steken in pieken op haar hoofd. En zo is ze zelf ook. Ze haalt de nodige kattekwaad uit, en lacht om de schunnige grappen van de kok. Maar ze houdt ook van koken en bakken, jurken en winkelen. Op een dag besluiten haar ouders dat het tijd wordt voor Prinses Nina om te gaan trouwen.

En dus halen haar ouders, de koning en koningin, van alle bevriende landen prinsen naar hun kasteel, zodat de prinses kennis met ze kan maken. Maar die kennismakingen bevallen niet zo goed. De prinsen van Mexico, Frankrijk, China en uit nog veel meer verre landen… ze hebben allemaal eigenschappen die Nina niet aanstaan. Zelfs de prins die alles goed lijkt te doen bezorgen haar geen vlinders. Totdat haar ouders hun vrienden uit Ghana laten overkomen. Met hen komt hun dochter, prinses Melowo mee. En weet je? Die prinses weet te bereiken wat al die prinsen niet konden: ze bezorgt prinses Nina vlinders in de buik!

Prinses Nina is een heerlijk eigenwijs en kleurrijk prentenboek over een rebelse prinses. Een meisje dat niet zo goed weet wat ze wil, en dat er via een lange weg achterkomt dat ze op vrouwen valt. De tekeningen zijn vrolijk, grappig en heerlijk felgekleurd. De tekeningen zijn op een cartooneske manier getekend, wat het boek nog een stukje vrolijker maakt. Laat staan de grappige belevenissen van de prinses en de prinsen die haar proberen te versieren! Het is een grappig modern sprookje over twee dolverliefde prinsessen. Lekker taboe-doorbrekend en zeker verrassend!

Prinses Nina, Marlise Achterbergh en Iris Compiet
Clavis, oktober 2013, 48  pagina’s, hardcover.
Prijs: 14.95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789044820553

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.