logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Prinses Arabella en de reuzentaart, Mylo Freeman

Prinses Arabella en de reuzentaart 9789058389312

Prinses Arabella heeft al veel kinderharten weten te veroveren. En dat is ook niet zo raar. Het zwarte, lieve meisje maakt de meest bijzondere avonturen mee. Hoe dan komt? Nou: ze is een prinses! En als prinses heb je natuurlijk heel veel prinsessenvriendinnen. En die kunnen en mogen meestal nét iets meer dan gewone kinderen. Zoals in het avontuur van Prinses Arabella en de reuzentaart. In dit deel uit de vrolijke en kleurrijke serie komt prinses Arabella er achter dat prinses Omi, de oma van Arabella, jarig is!

En natuurlijk kennen alle prinsessenvriendinnen van prinses Arabella Omi ook. Ze willen haar allemaal verrassen met een heel bijzondere taart. De een nog mooier dan de andere, groter, kleurrijker – en hopelijk ook lekkerder. Ook prinses Arabella heeft zich in de keuken uitgeleefd, en de allergrootste taart ooit gemaakt. De andere prinsessen worden een beetje jaloers, maar vinden al snel een oplossing voor het probleempje.

Prinses Arabella is een heerlijk en fantasierijk prentenboek over een Afrikaans prinsesje, dat samen met haar internationale prinsessenvriendinnen de leukste avonturen beleeft. De boeken van Mylo Freeman vallen op door de mooie, levendige kleuren en de eenvoudige teksten. Ze weet op heel subtiele manier verschillen in culturen uit te beelden, door bijvoorbeeld kleding, dieren, gewoontes en in dit geval: taartdecoraties. Het wordt een groot, multicultureel feestspektakel, waar jonge kinderen van zullen smullen!

Prinses Arabella en de reuzentaart, Mylo Freeman
De Eenhoorn, februari 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789058389312


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.