logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Prins Tsjaiko, een verliefdheidsverhaal, Dimitri Leue

Prins Tsjaiko is bijna twintig en dat is in zijn familie de leeftijd om te trouwen. Hoog tijd dus dat de prins verliefd wordt. Maar op wie? Van alle vrouwen die Tsjaiko ontmoet, is er geen enkele die zijn hart sneller doet slaan. Tot hij plots een stralende verschijning ziet. De prins is smoorverliefd… op een zwaan.

Deze luister-cd heeft als groot voordeel dat het wordt ondersteund door zowel een van de bekendste (en in mijn ogen mooiste) muziekstukken ooit geschreven, gespeeld door een uitmuntend orkest: Het Zwanenmeer door het orkest van deFilharmonie. Hierdoor wordt het gehele verhaal al direct ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer, terwijl de kalme, expressieve stem van Dimitri Leue de luisteraar door het verhaal geleid. het verhaal, dat nu eens wat ontroert, maar veelal grappig is, is doorspekt met woordgrapjes en woordspelingen (Het was oorverwennerij. Het was orké, orkéër, orkest.) Hierdoor wordt de doelgroep ook bepaald: jongere kinderen zullen deze grapjes niet oppikken en het verhaal wellicht wat saai ervaren. Oudere kinderen (7, 8 jaar) pikken de woordgrapjes echter wel op en zullen smullen van deze verrijking. Ook de illustraties zijn voor wat oudere kinderen geschikt: de picasso-achtige verbasteringen zijn toch te abstract voor de meeste jonge geesten. Oudere kinderen zullen echter direct verliefd raken op dit boek. De tekst, de illustraties, de muziek. Betoverend, gewoon.

Prins Tsjaiko, een verliefdheidsverhaal, Dimitri Leue
Lannoo, maart 2011, 64 pagina’s, gebonden met CD.
Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789020994308

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. acwvisie avatar

    Klinkt interessant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.