logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Powerverhalen voor kids, Irene Heim


powerverhalen voor kids

Het boek Powerverhalen voor kids is onmisbaar voor iedereen die met kinderen werkt. Want ieder kind loopt wel eens tegen een (of meerdere) problemen aan, de een makkelijker te nemen dan anderen. Vooral die hoge bergen kunnen ze echt dwars zitten, waardoor zelfs kleine heuvels al aardige bergen lijken: het zelfvertrouwen van de kinderen krijgt hier een flinke deuk door.

Tijd voor een klimcursus, en die krijgen ze via Powerverhalen voor kids. In het boek staan 20 powerverhalen en 5 imaginaties, die kinderen laten inzien dat ook die hoge bergen best haalbaar kunnen zijn. Aan de hand van de verhalen komen voor de verzorgers (want voor hen is dit boek ook bedoeld) inzicht in veelvoorkomende problemen, zoals faalangst, stress of depressiviteit. Na een inleiding over de achtergrond en verschijnselen staan de 25 verhalen. Deze gaan over bijvoorbeeld groot willen zijn (Harrie de haai), echtschieiding (het kastje bij het hart), koppigheid (de gouden spiegel), laag zelfbeeld (de eendagsreis met Minor) en nog veel meer. De verhalen zijn stuk voor stuk leuk geschreven en erg toegankelijk, en zijn geïllustreerd met sfeervolle, schets-achtige krijttekeningen.

Om verzorgers en opvoeders een handje te helpen staan achterin per verhaal een keur aan activiteiten, die voor ieder kind wel toepasbaar zijn. Daarbij is een splitsing gemaakt voor activiteiten die thuis gedaan kunnen worden, maar ook voor in de klas – maar veel activiteiten zijn in beide situaties goed haalbaar. De activiteiten staan goed uitgelegd, hebben een kleurenfoto ter illustratie, een lijstje met benodigdheden en een duidelijk stappenplan. Je zult zien, dat met het nodige geduld veel bereikt kan worden!

Powerverhalen voor kids, Irene Heim
Abimo / Kluitman, 2010, 218 pagina’s, gebonden paperback.
Prijs: 27,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789059325937

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.