logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Poppy Penarie – een klein meisje met een grote fantasie

Poppy Penarie

Ken je dat, dat kinderen soms een veel grotere fantasie hebben dan je ooit voor mogelijk zou hebben gehouden? Sommige kinderen zijn heel fantasievol, terwijl anderen dat minder zijn. Onze oudste zoon is bijvoorbeeld een heel nuchter kereltje. Altijd al geweest: je hoefde bij hem nooit aan te komen met verhalen over kaboutertjes, reuzen of magie. Onze jongste had al heel wat meer fantasie en smulde dan ook van spannende avonturen met tovenaars en draken. Het kan echter nog een stapje erger, zo blijkt uit het prentenboek Poppy Penarie. Daarin speelt een meisje de hoofdrol met een enorm grote fantasie. Zoveel fantasie zelfs dat haar ouders er helemaal klaar mee zijn.

Ze sturen Poppy naar haar slaapkamer, met de opdracht om de slaapkamer helemaal op te ruimen. Maar ging ze die opruimen? Welnee, natuurlijk niet! Poppy sloeg juist aan het fantaseren. En tot haar grote verbazing werd er fantasie werkelijkheid. In eerste instantie toverde ze een groot geel vliegend varken, maar al snel slaat de fantasie van het meisje helemaal op tilt en tovert ze het ene bizarre feest na het andere tevoorschijn. Een man moet met een brilletje op, een octopus met een snor, een aap met een cello en nog veel, veel meer vreemde schepsels. En die komen dus allemaal in de slaapkamer van poppy terecht! Je kunt je ongeveer voorstellen wat voor een enorme troep en herrie dat gegeven moet hebben. Als haar ouders naar boven komen weet poppy de vreemde schepsels maar net op tijd weg te krijgen. De rotzooi die ze hebben achtergelaten is er echter nog steeds. Dan zit er nog maar één ding op: haar ouders laten zien dat haar fantasie werkelijkheid kan worden! Maar of ze daar zo blij mee zijn?

Poppy Penarie is een grappig en vrolijk prentenboek voor kinderen die graag fantaseren. Overal in het boek is wel iets grappigs te zien, wat natuurlijk helemaal tot zijn recht komt in de slaapkamer van op als ze alle dieren tevoorschijn heeft getoverd. De illustraties zijn vlot getekend, zitten vol kleine grapjes en zullen kinderen zeker aanspreken. Een prentenboek dat niet alleen leuk is om voor te lezen, maar ook aanleiding zal geven voor het tekenen en bedenken van eigen fantasiebeesten.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.