logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ben jij klaar voor een snelle PopQuiz?


popquizSnelle spelletjes zijn altijd leuk om te doen. Ze zorgen altijd voor mooie opvulling van die verloren momenten. Maar op een gegeven moment ben je wel door je standaard spelletjes heen, of beginnen die spelletjes toch wel een beetje kinderachtig te lijken. Dat moet je op zoek gaan naar een alternatief. Wat dacht je bijvoorbeeld van het felgekleurde boekje Pop Quiz?

Pop Quiz

Een pop quiz is per definitie al een snel spelletje. Je moet snel reageren: het antwoord dat het eerst in je hoofd ‘popt’ moet je gewoon roepen. En hopen dat het goed is, natuurlijk. In dit boekje kom je 40 kleurrijke collages tegen. Op deze pagina’s staan heel eenvoudige afbeeldingen van producten, kleding of andere kenmerkende locaties of voedingsmiddelen. Het is dan aan jou de vraag: wie hoort hierbij?

Kleurrijke personages

Natuurlijk zijn het stuk voor stuk personages die je eigenlijk wel zou moeten kennen. En waarschijnlijk ook kent. Het gaat om popsterren, royalty, actrices, cartoonfiguren en filmpersonages. Soms is het trouwens wel even gokken wat er nu precies wordt afgebeeld, omdat de plaatjes wel heel erg zijn gestileerd. Leuk is het in ieder geval wel, zeker in een groter gezelschap.

Beperkingen

Heeft het boekje nadelen? Jazeker. Twee best grote nadelen, zelfs. Ten eerste is het best lastig om het boek goed te openen. De rug is stug, waardoor je hem niet mooi kunt openklappen. En dat is lastig, aangezien niet alle deelnemers het plaatje op dezelfde tijd kunnen zien. Een ander nadeel is: het zijn er maar 40! En daar ben je stiekem zo doorheen. Bovendien zijn de afbeeldingen zo leuk om te zien, dat je waarschijnlijk al meteen bij de aanschaf van het boek gaat neuzen of je alle antwoorden weet. En tja… als je ze eenmaal weet…

Conclusie over Pop quiz

Een mooi vormgegeven boekje dat je heel wat plezier en hilarische momenten zal opleveren. De gekozen personages zullen voor iedereen wel bekend zijn, dat mag het probleem niet zijn. Een kleine beperking zit hem in de 40 personages die zijn omschreven: het is geen boekje dat je zelf meermaals kunt gebruiken. Door: Score: Pop quiz krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Pop quiz,
Illustrator: Fernando Volken Togni Imagebooks, 80 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789461448699. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.