logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pokemon: Zoroark, meester der illusie, Universal Pictures

Er blijken geheimzinnige krachten aan het werk wanneer ASH en zijn vrienden naar Crown City afreizen voor de Wereldbeker Pokemon Baccer! Als de drie legendarische Pokémon RAIKOU, ENTEI en SUICUNE plots ten tonele verschijnen en de hele stad op stelten zetten, moeten ASH en zijn metgezellen, samen met hun nieuwe Pokémon-vriend ZORUA, het geheim ontsluieren achter de immense en machtige krachten die hier ontketend werden. Welke vreemde en gevaarlijke krachten houden Crown City in hun greep? Waarom kwam CELEBI plots terug na een afwezigheid van twintig jaar? En waarom ontketent de machtige ZOROARK zijn furie op de stad? Zal de moed, kracht en vriendschap van ASH en zijn metgezellen sterk genoeg zijn om het mysterie op tijd te ontrafelen en CROWN CITY te redden?

Merchandise koop je bij:

In de films van Pokemon staan de hoofddoelen van de bekende hoofdrolspelers veelal op een tweede plaats. Er wordt niet gestreden om badges en er wordt niet meegedaan met wedstrijden: neen, het zijn de grootste mysteries die moeten worden opgelost. Het gaat dus niet zo zeer om het vechten tussen de Pokemon, maar om het grotere geheel. Hierbij komen ook met regelmaat wat moralistische zaken aan bod, zoals samenwerken om een doel te bereiken, eerlijk zijn, en in dit geval: niet valsspelen. Want hoewel de helden op weg zijn naar de eerste pokemon-voetbalwedstrijd, blijkt het sterrenteam niet veel goed in de zin te hebben. De eigenaar van de club beschikt namelijk over een bijzondere kracht: hij kan in de toekomst kijken. Hij gebruikt deze gave enkel voor zijn eigen gewin. Maar is hij ook het brein achter al het slechte dat met de stad gebeurd? Of is er meer aan de hand? Het is een spannende film, waarin veel tegelijk gebeurt. Hierdoor hoef je je geen moment te vervelen!

Pokemon: Zoroark, meester der illusie, Universal Pictures

Tijdsduur: 90 minuten, Avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 12,99 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.