logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Pokémon Catch ‘n Return competition


Pokemon Catch 'n' Return Competition_pk3d

Met Pokémon Catch and return lijkt het écht net alsof jij een Pokémon-trainer bent. Het Catch ‘N Returnsysteem zelf bestaat uit een Pokéball, een Pokémonfiguurtje en een zuil, waar je het poppetje op kunt zetten. De Pokéball is best bijzonder: die heeft namelijk wieltjes! Voor de verzamelaars is dat een minpuntje wellicht, maar wacht maar wat je er mee kunt. De Pokéball heeft namelijk een pullback-mechanisme. Je kunt ‘m naar achter trekken, en als je hem dan loslaat rijdt de bal naar voren. Dat doet de bal best lang. Is hij aan het einde van zijn rit, dan heeft hij genoeg energie om ook nog eens datzelfde stuk achteruit te rijden. Het is eigenlijk net een jojo op wieltjes!

En nou komt ’t coole: als je het Pokémonfiguurtje op de zuil zet, en er met de bal tegenaan rijdt, dan valt de Pokemon. Tja, zul je denken – da’s niet zo raar. Nee, maar wat als ik je vertel dat je de Pokéball kunt openen, en het de bedoeling is dat de Pokémon erin valt? Dan wordt het een stuk interessanter natuurlijk! Zodra de pokemon in de bal is gevallen klapt hij dicht, en komt hij naar je terug. Hoe gaaf is dat?

T18169_Catch n' Return Competition_ls

In de set Pokémon Catch ’n Return competition zitten alle onderdelen voor een spannende strijd voor twee trainers: twee Pokéballs, drie Pokémon, drie zuilen (waarvan eentje in hoogte verstelbaar voor wat extra moeilijkheid) en een speelmat. Die zorgt voor een mooie, gladde ondergrond. Daarmee kun je hem ook op de grond spelen, op het vloerkleed. Daarnaast zitten er ook kaartjes bij voor in je Pokédex: voor elke Pokémon vind je een Pokédex ID tag.

De Pokémon en de Pokéball zijn erg mooi uitgevoerd. De poppetjes zijn klein, maar massief kunststof en erg gedetailleerd. Een voordeeltje van had plastic. Ook de Pokéballs zijn mooi uitgevoerd, en zien er realistisch uit. Het rijmechaniek werkt soepel. De bal rolt netjes van je weg en komt goed bij je terug. Als je per ongeluk te hard rijd, en je komt tegen een muur aan, kan het zijn dat de bal toch nog vooruit wil – en dus tegen de muur aan blijft duwen. Maar dat zal bij deze set niet snel voorkomen, omdat je toch tegen elkaar zult strijden: wie heeft als eerste twee Pokemon gevangen?

Het spel ziet er eenvoudig uit, maar is lastiger dan je denkt. Je moet goed mikken, de Pokéball niet te kort achteruit trekken, en ook zeker niet te hard. De Pokémon moet natuurlijk wel ín je bal vallen, en niet eroverheen stuiteren of ernaast! Een geweldige set voor alle Pokémonfan en verzamelaars, of als je van een spannende strijd houdt natuurlijk.

Pokémon Catch ’n Return competition, Tomy
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Prijs: 39,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.