logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Poedelnaakt, Guy Didelez

Poedelnaakt is inmiddels het derde boek over Alien en Sander, en volgt op Alien en Frituur Paradiso. Het verhaal speelt zich korte tijd af na het avontuur in de grote stad, waar ze achternagezeten werden door een stel gangsters. Ook in dit boek staat het verliefde tweetal een groots avontuur te wachten!

In dit boek is Alien inmiddels verhuisd, binnen fietsafstand van Sander, wel te verstaan. Ze woont samen met haar ouders in een steenrijke buurt. Als Aliens buurvrouw vraagt om de poedel uit te laten, laten Sander en Alien zich dat geen twee keer zeggen. Zeker niet als er een vorstelijke beloning tegenover staat! Echter: een luguber tweetal is ook uit op een vorstelijke beloning, en besluit de poedel te willen kidnappen. Sander en Alien doen er alles aan om dat te voorkomen, met alle gevolgen van dien.

Het boek hinkelt op twee elementen: enerzijds de verse liefde tussen Sander en Alien, anderzijds de spanning die voortkomt uit de achtervolging. Die laatste heeft echter duidelijk de bovenhand, waardoor het eerder een thriller wordt dan een boek over een verliefd stelletje. Ook merk je in dit boek de afwezige invloed van Marc de Bel: de stijl is iets anders, wat losser en iets minder gestructureerd. De magie is dan ook een beetje minder dan in de vorige delen, en dat is wel jammer. Ken je de vorige delen niet, dan staat dit boek als een huis: het is een spannend boek, met wellicht wat standaard elementen, maar genoeg verrassingen en een sterk opbouwende spanning dat je het in één ruk wilt uitlezen.

Poedelnaakt, Guy Didelez
Abimo, augustus 2010, 164 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,50 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789059325975


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.