logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Plus-Plus Mini

Bouwen is geweldig leuk én goed voor de ontwikkeling van kinderen. Elementen als ruimtelijk inzicht, rekenen, motoriek en natuurlijk creativiteit komen zonder dat het er heel dik op ligt aan bod. Dat maakt Plus-Plus Mini op de eerste plaats al een leuk en educatief middel. Het bouwmateriaal bestaat uit kleine vierkantjes, met zes uitsteeksels. Je zou ze kunnen omschrijven als een H met een langer doorgetrokken dwarsstreep of een I met twee streepjes erdoor, het effect is hetzelfde. Door de dikte van de uitsteeksels en de ruimte ertussen ontstaat een mooie mogelijkheid om te bouwen: ze schuiven stevig in elkaar. Door het wat stroeve materiaal moet je een beetje kracht zetten om ze in elkaar te schuiven, maar niet veel. Zo kun je een paar bouwsteentjes tegen elkaar aanschuiven voor een plat vlak. Dit vlak kun je gebruiken als muur van je huis, romp van een boot, grasveld, weiland, kratten, zelfs helmen voor jezelf of stoere armbanden.

De Plus-Plus Mini steken redelijk soepel, maar ook verrassend stevig in elkaar. Ze passen perfect! De blokjes voelen stevig en robuust aan, waarbij het kleine formaat ook zeker pluspunten oplevert. Je kunt de Plus-Plus Mini los kopen in doosjes per kleur, in sommige winkels kun je het zelfs scheppen, maar je kunt ook kant-en-klare bouwdozen kopen, waarbij je meteen een aantal bouwplannen krijgt meegeleverd. De instructies in dit boekje zijn duidelijk omschreven, met behulp van heldere foto’s maak je vlakken met de bouwsteentjes die je vervolgens samenvoegt. De bouwtekeningen vragen direct wat van het ruimtelijk inzicht, want eventuele rechtopstaande blokjes moet je opmaken uit kleine details in de foto’s.

Naast de Plus-Plus Mini voor kinderen vanaf 4 jaar is er ook een Plus-Plus Midi voor kinderen vanaf 1 tot 6 jaar: een grote variant, voor jongere kinderen. En voor kinderen die graag wat tot werken met grotere modellen, want de Plus-Plus Mini doet zijn naam echt recht aan. Het belangrijkste van de Plus-Plus Mini is dat kinderen er super veel plezier aan beleven. Jong en oud, want ik beken dat ik er ook al met veel plezier mee heb gespeeld, in pogingen om grappige dieren te maken. En onze kinderen? Die hebben hun analoge variant van Minecraft gevonden. Gelukkig. Playstation uit, Plus-Plus binnen handbereik – zo zien we het toch echt liever!

Informatie

Plus-Plus Mini
Prijs: vanaf €2,99. Onze set met 480 bouwsteentjes heeft een adviesprijs van €19,99.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.