logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Play-Doh Touch – breng ze tot leven studio


play doh touch

Play-doh ken je vast en zeker. Het kleinmerk staat al sinds jaar en dag bovenaan het wensenlijstje van mening kleiend kind – en volwassene. De kleine potjes zachte en kleurrijke klei kun je gewoon met de hand vormen, maar Play-Doh is toch vooral bekend vanwege de vele hulpmiddelen en speelse apparaten waarmee je bijzondere vormen kunt maken. Toch is er ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing, zo blijkt uit de Play-Doh Touch. Daarmee breng je jouw creaties letterlijk tot leven. Nou ja… in een app, dan.

Studio en app

Om gebruik te kunnen maken van de Play-Doh Touch heb je een smartphone of tablet nodig: of die van Apple (iOs) of één van de vele Android-apparaten is, maakt niet zo veel uit. Die app is gratis en kun je zo installeren. Misschien handig om te kijken of de app compatible is met jouw apparaat: op de tablet van onze zoons werkte de app namelijk niet. De voorkeur heeft natuurlijk een tablet boven een smartphone, simpelweg omdat die een groter scherm heeft. Daarmee ben je eigenlijk al klaar. Eigenlijk. Want om met de app te kunnen werken heb je alleen je apparaat, de gratis app, klei en een witte ondergrond nodig.

Hoger plan

Maar er is natuurlijk nog heel veel meer. Want in de doos van de Play-Doh Touch zitten naast een cool vormgegeven witte ondergrond (de Studio) ook allerlei vormpjes en attributen die je kunt gebruiken om de werelden in de app vorm te geven. Zo zijn er vijf verschillende wezentjes die door de app herkent worden en meteen hun kleur en vorm krijgen. Ook zitten er een aantal basisvormen in die bij de verschillende wezentjes (met bijbehorende werelden) horen. Super leuk, dat de app je toch een handje wil helpen op zo’n vlak. Zeker voor beginnend kleiers is het een mooie steun in de rug. In totaal heb je de beschikking over vijf werelden die je kunt vormgeven: Water Wereld, Grot Wereld, Bos Wereld, Woestijn Wereld en Wolken Wereld. Iedere wereld past perfect bij één van de vijf karaktertjes. Tegen betaling zijn nog meer werelden beschikbaar, maar of dat nodig is… Met de vijf actiestempels kun je jouw figuren en creaties nieuwe mogelijkheden geven. Deze actiestempels kun je heel eenvoudig bevestigen op de rand van je Studio. De stempels zijn: Ballon (zweven), Vleugels (vliegen), Muzieknoot (dansen), Wolk (draaien) en Toverdrank (verdubbelt je personage).

Spelen

Heb je een figuurtje gemaakt (hetzij met de meegeleverde vormen, hetzij helemaal zelf een eigen schepseltje gemaakt) kun je daar mee bewegen in de wereld. Gewoon, met je vinger, kun je jouw beestje op pad laten gaan en nieuwe dingen laten ontdekken. Zo kun liggen er over de wereld verspreid allerlei magische kristallen die je moet verzamelen om nieuwe wezentjes te kunnen maken of veranderingen aan te brengen in de omgeving. Die maak je op de meegeleverde witte Studio en fotografeer je met je smartphone of tablet. Hoe makkelijk kan het zijn? Nog een gave feature: op de Studio zitten actie-iconen geplaatst. Daarmee laat je jouw creaties nog knappere dingen doen, zoals vliegen, dansen en meer. De Play-Doh Touch set heeft dan ook een leuk aantal extraatjes die het spelen ermee nog leuker zullen maken.

Let op

Hoewel je de Play-Doh Touch app ook prima zonder de studio kunt gebruiken, geeft de set je aanzienlijk meer speelmogelijkheden. De app herkent namelijk bepaalde figuren die je met de set kunt maken en reageert daarop. Het belangrijkste dat je moet weten is dat het licht goed moet zijn. Je moet echt in een heldere omgeving werken, het liefst op een locatie waar zo min mogelijk schaduw is. Heb je toch ‘last’ van een beetje schaduw in je foto’s, zorg er dan voor dat je kleiwerken zo dun mogelijk zijn.

Conclusie over Play Doh Touch

Play Doh Touch brengt kleien naar een nieuw, modern niveau. Dankzij de app worden je eigen kleiwerken tot leven gebracht. Daarbij kun je gebruik maken van de meegeleverde vormpjes, maar kun je ook helemaal een eigen creatie maken waarmee je in de nieuwe werelden kunt bewegen.
Door: CooleSuggesties
Score:Hasbro Play Doh Touch krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Play Doh Touch, Hasbro
Klik hier voor de website
Prijs: 35 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.