logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Planet BBQ, Steven Raichlen

Planet bbq

Planet BBQ van Steven Raichlen is een barbecuereis door 6 continenten, grilltradities uit 60 landen, en 309 van ’s werelds meest authentieke en smaakvolle recepten – je vindt het allemaal in Planet BBQ: hete grills, exotische smaken, gedreven grillmeesters, beroemde restaurants en de beste brandstoffen, gereedschappen en technieken. Steven Raichlen gaat op zoek naar de traditionele manier om te grillen of roken en komt tot een universele waarheid: alles – rundvlees, kop, zeevruchten, groenten, spiesen, ribben, zelfs desserts – is lekkerder als het van de barbecue komt.

Wereldreis

Met Planet BBQ ga je dan ook op een ware wereldreis. In 309 recepten kom je door 60 landen als Argentinië, Armenië, Australië, België, Brazilië, Cambodja, Canada, Colombia, Duitsland, Filippijnen, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Jamaica, Japan, Kenia, Maleisië, Marokko, Mexico, Nederland, Noord-Amerika, Peru, Rusland, Servië, Singapore, Spanje, Thailand, Turkije, Uruguay, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, en andere. Hieruit leer je de bekendste namen kennen die zich hebben gevestigd met een bepaalde barbecue-techniek, maar ook met recepten die typerend zijn voor dat bepaalde land of streek. Dat is dan ook het sterke punt van dit boek: niet alleen topchefs komen aan bod, maar ook de lokale bevolking deelt zijn kennis en ervaring aan de auteur van dit boek.

Grilltechnieken

Zo heb je een boek vol beproefde recepten, zo nu en dan wat aangepast door Steven (maar dat meldt hij er zelf bij). Het boek zelf is overigens niet ingedeeld per land, maar eerder per gerecht: vlees, gevogelte, lamsvlees en geitenvlees, voorgerechten, maar ook salades en (erg leuk) brood. Maar als je denkt dat je enkel gerechten voorgeschoteld krijgt, dan heb je het mis! Je krijgt een rondreis door de vele verschillende technieken die je kunt gebruiken om te grillen. De technieken en apparaten komen ter sprake, maar natuurlijk ook de technieken die je kunt gebruiken om een grill veilig aan te steken en veilig te koken. Zo kun je op werkelijk ieder moment genieten van je geliefde barbecue, maar heb je ook eens wat anders op je bord liggen dan de alom bekende grote stukken vlees. Een verademing om ook eens te leren hoe je bijvoorbeeld een tosti bakt, crostini maakt of de overheerlijke s’mores (Dutch stroopwafel-style, that is), waar ons gezin inmiddels helemaal aan verslaafd is geraakt!

Ga direct naar Planet BBQ op BOL.com.

Planet BBQ, Steven Raichlen
Karakter uitgevers, juli 2011, 638 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,99 euro. ISBN: 9789061129899

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.