Pizza is volgens mij wel het ultieme comfort food. Zelfs van het maken ervan wordt ik al gelukkig. Tijdens het maken van het deeg merk je al dat je helemaal naar dat geweldige moment toeleeft waarbij je de eerste hap neemt. Alle frustraties of irritaties kneed je uit je lichaam, alle liefde zorgt voor een goed gerezen deeg. Maar wat is nu een perfecte pizza om zelf thuis te maken?
Franco Manca weet er alles van, en deelt de kennis via dit boekje. Van de juiste ingrediënten voor het deeg tot het perfect laten rijzen van het deeg. En heb je het deeg eenmaal onder de knie, dan kun je het gaan beleggen. Daarbij kunnen de beste kazen, tomaten en chorizo’s natuurlijk niet ontbreken voor een geweldig resultaat. In het boek vind je niet alleen klassiekers zoals caprese, napoletana, maar ook bijzondere pizza’s met pompoen, aardappel en aubergine.
Daardoor is het boek Pizza om zelf thuis te maken niet alleen een geweldig boek voor beginnend pizzabakkers, maar is het ook een mooie aanvulling op het assortiment recepten voor de wat meer gevorderde pizzabakkers. Ik had bijvoorbeeld nog nooit een gefrituurde pizza gehad, laat staan eentje uit de pan gebakken. Voor alles een eerste keer, en dankzij deze recepten moet het zeker gaan lukken. Maar eerst naar de molen voor een goede zak meel, want de bodem is alles bepalend!
Pizza om zelf thuis te maken, Franco Manca
Fontaine uitgevers, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. ISBN: 9789059565760
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel. Online bestellen kan onder andere op:
Laat hieronder jouw reactie achter