logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pippa’s Princess Carriage speelset, WOW toys


IMG_5289

WOW Toys heeft een heel uitgebreide serie speelgoed, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen, zowel jongens als meisjes. Daarbij is extra gelet op de veiligheid van de materialen, zoals het gebruik van weekmakers en kleurstoffen in het plastic (die ontbreken, uiteraard) en het speelgoed heeft uitgebreid valtesten doorstaan: ook hier hebben we de koets redelijk heen en weer gegooid en laten vallen, zonder dat er iets afbrak of scheef ging zitten. Ons testteam heeft als opdracht gekregen er niet al te voorzichtig mee om te gaan: de koets heeft heel wat speelgeweld doorstaan! Wat betreft degelijkheid zit het dus snor. Volgens de fabrikant is het speelgoed geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden tot en met een jaar of 5. Ik zou het kinderen van anderhalf jaar zeker in handen durven geven. De poppetjes zijn de kleinste elementen, en die zijn te groot om door te slikken of op een comfortabele manier in de mond te steken. Alle gebruikte materialen zijn getest op veiligheid, en zijn bestemd tegen wat geknabbel of gesabbel.

De Pippa’s Princess Carriage speelset bestaat uit een lieflijke en sprookjesachtige koets, in de vorm van een pompoen. Deze pompoen kun je openen met het steeltje bovenop de koets als handvat. Dat openen en dichtmaken gaat een beetje stroef, maar er zijn genoeg gaten om wat kracht te kunnen zetten. En dat kan de pompoen zeker af.

In de speelset zit een prinses en een fee, die de prinses helpt om er zo mooi mogelijk uit te zien. Dat effect kun je zien in de magische spiegel. In de koets vind je een uitsparing, waarin je de prinses kunt plaatsen. Draai je de prinses, dan draait de spiegel mee, en kun je haar van voor, van opzij en van de achterkant zien. Erg leuk, hoewel ik in eerste instantie dacht dat je de prinses met het gezicht naar buiten gericht op het voetstukje moet plaatsen. De binnenkant van de koets is aangekleed als een mooie kleedkamer, met een juwelendoosje, schoenen op de grond en een uitnodiging voor prinses Pippa op een tafeltje.

De koets heeft vier even grote wielen, en wordt voortgetrokken door een paard. Dat paard is wat te kantelen, zodat je er een beetje mee kunt spelen. Op de bok van de koets zit een toverkikker, die de koets naar de juiste plek moet sturen. Als je de koets voortduwt, hoor je een klakkend geluid, zoals het klakkende geluid van de paardenhoeven. Dat is heel erg leuk: een eenvoudig geluidje, dat heel veel doet voor het speelplezier. Let wel: het speelgoed van WOW Toys is niet alleen goed getest op duurzaamheid, er worden ook geen batterijen gebruikt! Dat houdt in dat er geen muziekjes en lampjes zijn, maar die worden in ieder geval met deze speelset niet gebruikt: in plaats van uit batterijen wordt energie gehaald uit fantasie en verbeeldingskracht.

Informatie

Pippa’s Princess Carriage speelset, WOW toys
Prijs: 24,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.