logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pip en Posy en de grote ballon, Axel Scheffler


pip en posy en de grote ballon 9789025751623

Er is een ontzettend leuke serie prentenboeken op de markt, die zich helemaal richt op de kleine (on)gemakken van onze kleine mensjes: Pip en Posy vallen helemaal in de belevingswereld van peuters en kleuters. onlangs verscheen Pip en Posy en de grote ballon.

In dit verhaal krijgt het konijn Pip een ballon. En niet zo maar een, maar een hele grote, mooie rode. Samen met de muis Posy gaan ze er lekker mee spelen, en rennen ze er mee door het dorp. Iedereen lijkt gelukkig te worden van de ballon! Wat een bijzondere ballon, nietwaar? Maar dan gebeurt het: de ballon vliegt weg. Pip en Posy rennen er achteraan, en zien hem dan kapot knappen tegen een boomtak aan!

Het verhaal is superherkenbaar: het verdriet van iets dat kwijtraakt, en dan nog eens dubbel zo hard als je weet dat het nooit meer terug gaat komen! Maar er is een oplossing! Net als bij peuters en jonge kleuters kunnen emoties snel wisselen. Posy heeft namelijk een geweldig idee: bellen blazen! Meteen is het verdriet van Pip vergeten.

De platen van Pip en Posy zijn geweldig mooi. Ze zijn lekker groot, over twee pagina’s verspreid. Er is ook best veel op te zien, en met regelmaat kun je een klein beeldgrapje ontdekken. Erg leuk. De tekst in het boek is erg minimaal. Op iedere pagina staan meestal slechts één of twee regels, in een groot font. Zo kun je meer aandacht schenken aan het vertellen over de platen en de gebeurtenissen. Een erg leuk en aandoenlijk prentenboek, aanrader voor kleuter-ouders!

Pip en Posy en de grote ballon, Axel Scheffler
Gottmer, juni 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025751623


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.