logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pieter Post speelgoed


pieter post speelgoed

Pieter Post brengt al jaren lang de post rond in het gezelligste dorpje ter wereld: Groenbeek! Dat doet hij normaal gesproken in zijn rode wagen, met zijn kat binnen bereik. En samen beleven Pieter en de inwoners van het knusse dorpje de meest uiteenlopende avonturen. Sinds kort doet hij dat niet meer alleen op televisie, maar ook bij de kinderen thuis: met het bijzondere Pieter Post speelgoed, bijvoorbeeld. Naast de diverse figuren uit de televisieserie, zijn er coole voertuigen beschikbaar waarmee Pieter de post rondbrengt, waaronder zijn herkenbare rode bestelbus. Met een speelset van het postkantoor erbij kunnen kinderen zich volledig in de wereld van Pieter Post wanen. 

Dankzij deze leuke en herkenbare figuren kunnen kinderen nu zelf de avonturen van Pieter Post naspelen, maar ook hun eigen avonturen bedenken. De serie bestaat uit speelfiguren (6,99 euro per stuk) en voertuigen (vanaf 17,99 euro per stuk), waar extra karaktertjes aan zijn toegevoegd. Bij die voertuigen vind je overigens niet de figuren zelf, die moet je dus los kopen. Aan de ene kant is dat heel erg jammer, maar anderzijds voorkomt dat wel dat je niet tien Pieter Post poppetjes in huis hebt. Als figuren kun je kiezen uit klusjesman Baas Klus, machinist Adjee, kat Smoes en natuurlijk Pieter zelf. De poppetjes zijn per twee verpakt, en in verschillende combinaties verkrijgbaar.

Als je denkt dat Pieter Post alleen te voet de post bezorgt, heb je het mis! Pieter heeft namelijk niet alleen een handig busje, maar zelfs een helikopter en een motor om de mensen hun pakketjes te brengen. Alle voertuigen kunnen echt rijden en bevatten diverse accessoires. Zo zit bij het busje een Pieter Post figuur en twee postpakketjes, de motor met zijspan bevat Pieter Post, twee brieven en kat Smoes en de helikopter bevat naast Pieter zelfs een takelriem en een os! De speelsets zijn mooi en gedetailleerd uitgevoerd. Alle onderdelen bewegen soepel en voelen degelijk aan: zelfs de wieken van onze helikopter voelden robuust aan, alsof ze wel tegen een stootje kunnen. In onze helikopter kan niet alleen post worden vervoert, het touw met band kan dienen als reddingsband.Bijvoorbeeld om de schattige langharige os mee te vervoeren! Pieter kan plaatsnemen achter de stuurknuppel, en achter in de helikopter vind je een deur die echt open en dicht kan, voor pakketjes of andere poppetjes.

De Pieter Postwereld is pas echt compleet met de Pieter Post speelset: het Postkantoor (24,99 euro)! Het Postkantoor is de basis van Pieter en de plek waar alle buurtbewoners gezellig samenkomen. Bij deze set zit een uniek figuurtje en accessoires om urenlang mee te spelen. Het speelgoed van Pieter Post is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.