logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Piet Verliefd, Ronald Giphart en Tom Schamp

Ze noemden zich stoer de SIP, de Sinterklaas Inpak Ploeg. Toen alle cadeautjes ingepakt waren, had Sinterklaas een verrassing. Dit jaar mochten de Pieten voor het eerst mee naar Nederland. En daar valt Plakbandpiet als een blok voor een wel heel lief meisje…

Dit boek draait helemaal om verliefdheid. Dat gebeurt, als de inpakpieten een keertje mee mogen naar Nederland. Daar ontmoet Plakbandpiet een wel heel bijzonder meisje, maar hoe zal hij haar benaderen? Hij is verlegen en wat bang, want hij weet natuurlijk niet hoe het meisje zal reageren… ondanks de tips en adviezen doet hij geen poging contact op te nemen met het meisje. Tot hij zelf een plannetje bedenkt. Een plannetje dat eigenlijk niet mag… Na een ontzettend leuke tijd, die de Piet samen met het meisje heeft, wordt het echter ook weer tijd om afscheid te nemen. Dat valt beiden erg zwaar… maar misschien heeft Sinterklaas wel een leuk cadeautje voor ze in petto?

Verliefdheid speelt bij alle leeftijden, ook al kan het niet altijd zo benoemd worden. In Piet Verliefd wordt getoond dat ook Pieten maar mensen zijn met gevoelens, en dat ook zij verliefd kunnen worden. Maar dat is wel een beetje raar natuurlijk, omdat ze ook weer terug naar Spanje moeten… Het boek is ontzettend leuk geschreven en vormgegeven, waarbij als wat ware collages aan tekst en illustraties worden getoond op alle pagina’s. Hierdoor is er voor kinderen enorm veel te zien en te ontdekken, en dat is maar goed ook, want er is ook ontzettend veel te zien. Leuke woord- en beeldgrapjes kom je op iedere pagina tegen, en zal oudere kinderen inspireren meer te zoeken.

Giphart: “Ik ben al mijn hele leven lang ‘verliefd’ op boeken. Hoe dat begonnen is? Ik denk omdat ik als vaak ben voorgelezen. Ik had dat voor geen goud willen missen. Die liefde voor lezen en schrijven kunt u eenvoudig zelf stimuleren bij kinderen. Met het lesmateriaal bij mijn prentenboek. Veel plezier hiermee!”

Piet Verliefd is gratis te downloaden, maar ook in papieren vorm te krijgen: Douwe Egberts heeft daar, in samenwerking met C1000 supermarkten, wederom een spaaractie voor opgezet. Het boek is verkrijgbaar vanaf 23 november 2011. Kijk voor meer informatie, voorleestips en lessuggesties over dit boek op:

Recensies van andere boeken uit deze serie:
Dimitri en het geheim van het kleine doosje
Sinterklaasje bonne bonne bonnen


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.