logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pien doet gekke dingen, Judith Koppens


9789002246777 pien doet gekke dingen

Pien doet gekke dingen. Die zijn soms lekker vrolijk, soms een beetje vreemd, en zelfs soms een beetje stout. Ze stopt haar vinger in de jam. Ze verstopt zich in de kast. Of trekt de jurk van mama aan. Maar dan doet Pien nog gekker! Ze loop naar iemand toe en…

Pien doet gekke dingen is een superleuk boek. Het is getekend in felle, vrolijke kleuren, die met een vlotte penseelstreek op het doek zijn gezet. Op iedere linkerpagina zie je Pien iets geks doen. Op de rechterpagina staat de voorleestekst die telkens eindigt met ‘Soms doe ik gekke dingen…” Dan kijk je naar de rechterpagina, dan zie je helemaal rechts een streep staan, in een andere kleur dan de twee pagina’s zelf. Met een klein fragmentje van wat er komen gaat. Kun jij alvast bedenken wat dat gaat zijn?

Het prentenboek nodigt uit voor kinderen om wat losser te worden. Gekke bekken te trekken, kunsten op de vloer, te vertellen over wat zij allemaal voor gekke dingen doen. De tekst is kort, de plaatjes eenvoudig, helder en vooral vrolijk. Pien doet gekke dingen, en wij vinden haar dan ook te gek!

Pien doet gekke dingen, Judith Koppens
Standaard uitgeverij, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789002246777


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.