logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pickwick Wellbeing Moments thee

pickwick wellbeing moments theezakje met losse ingredienten

Over de hele wereld halen mensen de kracht en energie die hun lichaam en geest nodig hebben uit duizenden rituelen, sporten en tradities. Maar welke is nu de beste, of beter gezegd: welke past er nu bij jou? Pickwick heeft voor haar nieuwe theeselectie de béste wellbeing momenten en rituelen wereldwijd als uitgangspunt genomen. Dat is alvast een begin in je zoektocht!

Karaktervolle, krachtige melanges

Met Pickwick Wellbeing Moments heb je een heerlijk krachtig kopje thee, vol smaak en rijk geurend. Het geheim zit hem in de grove theeblaadjes, fruit, kruiden en specerijen. Deze zitten niet in een papieren zakje, maar in een geweven kunststof netje, dat uit zichzelf al wat bol staat. Zo kan het water overal komen, en trekt de thee beter. Een bijzondere verandering is de manier van verpakken: in het theedoosje vind je een doorzichtig plastic zakje, waar alle theezakjes los in liggen. Direct naar een theedoos, dus! Achter elk van de zes karaktervolle melanges schuilen wellbeing momenten en rituelen van over de hele wereld.

De complete theeselectie van Pickwick Wellbeing Moments bestaat uit: 

pickwick wellbeing moments chi berriesPickwick Chi Berries

Deze thee is gebaseerd op de oosterse gevechtsrituelen Tai Chi. Het is een mix van de opvallende krachtige smaak van bessen met subtiele doch duidelijk aanwezige zwarte theesmaak. Vooral de uitgesproken smaak van bessen voert de boventoon, en is dus zowel krachtig en opwekkend als soepel en fris. Een lekkere thee om bij wakker te worden, maar ook in de avond of late namiddag is een heerlijk moment!

pickwick wellbeing moments green hamamPickwick Green Hamman

Turkse stoombaden vormen een heus reinigingsritueel. Denk daarbij aan de Hammam stoombaden: een rustpunt voor lichaam en geest. Deze thee sluit daar helemaal bij aan. De Green Hammam is een combinatie van zachte groene thee met verfrissende munt en eucalyptus. Door de munt en eucaluptus wordt de wat wrange smaak van de groene thee verzacht en verzwakt. Daardoor is het een heerlijk zachte thee, voor als je even een momentje rust nodig hebt.

pickwick wellbeing moments vanilla warmthPickwick Vanilla Warmth

De warmte van de Vanilla Warmth komt je al tegemoet als je de heerlijk ruikende thee voor je neerzet. Vanilla Warmth is gebaseerd op hot stone massages en de zachte basaltsteen die daar voor gebruikt wordt. Even een momentje voor jezelf, waarbij de massagetechniek eigenlijk gebruikt wordt om pijn in spieren en ledematen te verzachten. De theevariant van Pickwich is een karaktervolle rooibosmelange met de bijzondere, warme smaak van cacaoboontjes en vanille. Een echte feelgood thee, die niet heel krachtig is maar wel heerlijk opbeurend is.

pickwick wellbeing moments lemon grassPickwick Lively Lemon Grass

In Finland peppen ze zichzelf op middels uitgebreide saunarituelen. Niet alleen de temperatuurverschillen zorgen daarbij voor verfrissing en verkwikking, ook de geurende kruiden die gebruikt worden hebben hun impact. In deze thee vind je dat terug in een rijke kruidenmelang met citroengras, gember en ginko blaadjes. Vooral door de gember krijgt de thee een pittig, scherp karakter, waarbij de geur heerlijk fris ruikt. Een echte oppepper voor een frisse start.

Pickwick_Rooibos Reflection_Packshot_LinkerzijdePickwick Rooibos Reflection

De Pickwick Rooibos Reflection is verreweg de meest gangbare, ‘standaard’ thee uit de serie. Nu klinkt ‘standaard’ misschien een beetje vervelend, maar dat is niet zo bedoeld: hij smaakt simpelweg het meeste naar een bekende thee. Met een twist, uiteraard. Basis is de therapie waarmee Afrikaanse vrouwen zichzelf verwennen: met een mud body wrap, met de rode modder uit de rivieren. De Rooibos Reflection is een cafeïnevrije rooibosmelange met zachte kamille en steranijs. Hierdoor krijg je een licht verfrissend smaakje aan de zachte rooibosthee.

pickwick wellbeing moments lavender serenityPickwick Lavender Serenity

WIl je een rustgevende massage, dan kom je bij de Griekse traditie waarbij lavendelolie gebruikt wordt voor een extra ontspannend effect. Wat weinig mensen weten, is dat lavendel ook gewoon eetbaar is. Of drinkbaar, als je er een thee van zet. De thee geurt heerlijk intens en ontspannend, en de mix met de subtiele zwarte thee zorgt voor een echt kopje om bij tot rust te komen, genietend en de dag overdenkend.

De met zorg geselecteerde ingrediënten van Pickwick Wellbeing Moments zitten in een nylon zakje. Dit zorgt voor een rustige, smaakvolle en zichtbare infusie van de thee in het glas. Bovendien zijn alle ingrediënten die gebruikt zijn voor Pickwick Wellbeing Moments 100% natuurlijk.

In het theeschap

De varianten van Pickwick Wellbeing Moments zijn te vinden in het theeschap van alle bekende Nederlandse supermarkten en de Douwe Egberts Winkels. Deze theeselectie is vanaf nu landelijk verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €1,99. Meer informatie over Pickwick is te vinden op www.pickwick.nl.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.