logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Pickwick Mild Black thee


Lekker een momentje voor elkaar – dat doe je aan de keukentafel. Dan heb je tenminste écht even aandacht voor elkaar, zonder afgeleid te worden door de moderne middelen die ons omringen. En denk eens na: wat zet je dan op tafel? Juist! Een pot thee! Gezellig delen en hetzelfde drinken, ook al is het wellicht met suiker, melk, citroen of wat dan nog meer.

Iedereen heeft inmiddels een andere voorkeur voor wat betreft thee. Er zijn ook zo veel smaken! De echte puristen kiezen natuurlijk voor de ouderwetse, sterke theesoorten, terwijl de zoetekauwen onder ons eerder gaan voor vruchtentheesoorten en de gezondheidsfreaks liever kiezen voor een kruidenthee. En voor hen die van afwisseling houden (zoals ikzelf) wissel je af – hoewel ik geen fan ben van de vruchtentheesoorten.

Als bemiddeling tussen deze groepen theedrinkers is er onlangs een nieuwe variant op de markt gebracht: mild black. Een ouderwetse, degelijke thee met een pure theesmaak, zonder de wrange ondertoon die bijvoorbeeld Engelse thee of Earl Grey hebben. De thee is zelfs een stukje milder dan Lady Grey. Heerlijk zacht, neutraal en verfrissend! En een leuk detail: de koets is weer terug op de verpakking, na tien jaar afwezig te zijn geweest!

Wat theefeitjes:

 • Gemiddeld drinkt een Nederlander drie koppen thee per dagi;
 • Nederlanders blijven Nederlanders; de helft gebruikt een 1-kops theezakje voor meerdere koppen thee;
 • Vooral vrouwen laten hun thee minder lang trekken, omdat zij of hun kinderen niet van sterke thee houden. Bijna 60% van de vrouwen doet dit, ten opzichte van ongeveer 40% van de mannen;
 • Thee is al tientallen jaren het meest gedronken drankje tijdens het ontbijt;
 • Thee wordt in bijna driekwart van de gevallen thuis gedronken;
 • 70% van de Nederlanders drinkt thee zonder toevoegingen van suiker of melk.

De nieuwe Pickwick Black verpakkingen en Mild Black zijn vanaf deze week te vinden in het theeschap van alle bekende Nederlandse supermarkten, in de D.E winkels en online via www.de.nl/shop. Pickwick Mild Black heeft een consumentenadviesprijs van €1,49.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. avatar
  Anoniem

  waar kan ik mild black tea van pickwick kopen? niet in onze supermarkten

 2. Bosman avatar
  Bosman

  Waar kan ik deze thee mild bleck kopen. Bij ah. jumbo. en plus niet te koop waar dan wel

 3. Claudia avatar
  Claudia

  Ik krijg al zin in deze thee, hij lijkt me erg lekker!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.