logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Phlat Ball, Goliath Games

phlat ball

Je hebt de reclame vast wel eens gezien op televisie: “Je gooit een disc, vangt een bal”. Jazeker, we hebben het over de enige echte Phlat Ball! De hip gekleurde ballen die je kunt opvouwen, en die zichzelf na een tijdje met een ‘plop’ weer omvormt tot een bal. In de lucht, bijvoorbeeld, als je hem net hebt gegooid. Wij mochten er ook een tijdje mee op pad, en hebben er zeker veel plezier mee gehad. Maar hoe werkt die Phlat Ball nou eigenlijk?

recensie phlat ball-5804

Het principe is heel eenvoudig: het materiaal waar de bal van gemaakt is, is een soort foam-achtig plastic. Niet heel erg hard, een tikje opgeruwd en veerkrachtig. De bal zelf bestaat uit een aantal elementjes, die met elkaar verbonden zijn met een nog veerkrachtiger materiaal. Dat zorgt ervoor dat al die elementjes het liefst rechtop staan, om zo een balvorm te maken. Maar jij wil een disc gooien, nietwaar? Welnu: in het midden van die bal zitten een glad stukje plastic an de ene kant, en een zuignap aan de andere kant. Die twee dus je tegen elkaar (even aanduwen, heel goed) en je hebt een schijf! Totdat die veerkrachtige deeltjes in de bal lang genoeg getrokken hebben, waardoor de zuignap loslaat. Plop! En je hebt weer een bal.

recensie phlat ball-5806

De Phlat Ball heeft heel veel mogelijkheden. Je kunt er lekker mee overgooien, voetballen is niet zo’n succes. let ook wel op met waar je er mee overgooid: omdat je werkt met een zuignap, wil je liever niet dat die vies wordt. Op het strand bijvoorbeeld, of op een zandvlakte, of waar net gemaaid i, kan het gebeuren dat er een viesje in de bal terecht komt. En dan blijft de zuignap niet meer kleven. Gelukkig kun je de bal gewoon schoonmaken onder water. Niks aan de hand! De tijd waarin de Phlat Ball flat (sorry: plat) blijft, hangt ook een beetje af van hoe lang je de bal in elkaar drukt. Druk je maar heel kort, dan zal de disc zo weer terugspringen tot een bal. Heel erg lang duwen heeft dan weer geen nut. Het is een kwestie van de juiste balans. En je kunt er ook bommetje mee spelen, als je in een kringetje staat. erg leuk! Snel doorgeven, want als hij weer bolvormig wordt, ben je af!

Phlat Ball (217 x 55 x 275 mm, adviesprijs: 14,99 euro) is verkrijgbaar in drie kleuren (rood, geel en blauw) en Phlat Ball Junior (140 x 44 x 203 mm, adviesprijs: 9,99 euro) in zes kleuren (groen, geel, oranje, paars, blauw en roze).

Informatie

Phlat Ball, Goliath Games
Prijs: 14,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.