logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Wake-up light HF3550


Wakker worden is niet altijd een aangenaam moment van de dag. Meestal ben ik wel wakker als ik wakker moet zijn, maar er zijn van die druilerige, donkere dagen dat je toch liever lekker in bed blijft liggen. Bovendien lig je soms zo diep te dromen, dat het plots afgaan van je wekker geen goed idee is! Toen we de mogelijkheid kregen de Philips Wake-up light te testen, waren we daar wel voor te porren.

Laat ik beginnen met een lichte jubel: het is een geweldig apparaat! Het ziet er al strak en mooi uit. Die hebben ze al verdient, en dan zit de stekker nog niet eens in het stopcontact. De Wake-up light HF3550 bestaat uit twee delen: de wake-up light zelf, en een dockingstation voor je iPhone 3/4 of iPod Touch (V4). Die is echt nodig, want zonder een iPhone of iPod touch (laat ik ze vanaf nu maar iPhone noemen) heb je niets aan het apparaat. Je gebruikt je iPhone als invoerinstrument voor de tijd, de alarmen… alles! Dat is wel een groot nadeel. Of beter: je moet het van te voren weten… handige feature is namelijk wel dat hij oko meteen dient als docking station. Je iPhone wordt zo iedere nacht netjes opgeladen, terwijl hij de Wake-up light bedient.

HF3550_01-BPP-global-001_lowres

Want met de speciale app kun je de Wake-up light perfect instellen. iedere dag een ander alarm. Daarbij kun je gewekt worden met een fijne lichtopkomst (waarvan je de duur kunt instellen) en een sfeervol geluidje. Of een track vanuit je itunes speellijst, uiteraard. Want soms wil je wakker worden met gekwetter, soms met The Eye of the Tiger. Zo gaan die dingen nu eenmaal! Het alarm afzetten of snoozen kan die knoppen op de Wake-up light of via de iPhone. Pak je ‘m uit het docking station, dan staat het alarm meteen af.

Bijkomend voordeel is dat de wekker tevens dient als nachtlampje. Je kunt de lichtintensiteit bovendien instellen met twee knoppen op de bovenkant van het apparaat. Dat scheelt weer extra ruimte op je nachtkastje! En bovendien stel je de intensiteit in voor lekker lezen of loom luieren. Daarbij kun je ook een slaaptimer instellen, zodat de lamp langzaam dimt.

De wake-up light is een geweldige manier om wakker te worden. De lichtfunctie is een toegevoegde waarde bij het wakker worden – daarbij heb je met de iPhone een flinke toegevoegde waarde en een mooi scala aan extra functies! Bovendien heeft de wekker een dubbelfunctie als dockingstation/oplader voor je iPhone en kun je het led-licht ook gebruiken als nachtlampje. Drie vliegen in één klap!

Wake-up light HF3550, Philips
Prijs: 179 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.