logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Sonicare for Kids

De Philips Sonicare kindertandenborstel is een waar genot om naar te kijken. helemaal leuk is het om, voordat je begint met poetsen, samen met je kind te kijken hoe je hem het mooist of het stoerst kunt versieren, met een van de drie meegeleverde frontjes. Deze laten zich makkelijk plaatsen en verwisselen, en blijven wonderbaarlijk goed vastkleven.

De tandenborstel zelf heeft een tweetal standen: naast de ´normale´ stand, waarbij na iedere dertig seconden een geluidssignaal wordt gegeven, is er een speciale leermodus, waarmee de kinderen zelf kunnen aanwennen hoe de tandenborstel voelt. In een tijd van negentig dagen wordt de poetsduur hier langzaam in verlengd tot aan de twee minuten. In deze ‘leerfase’ wordt ook de poetsintensiteit langzaam opgevoerd. Na veertien poetsbeurten is de poetskracht op zijn maximale stand voor de leeftijdscategorie 4-6 jaar. Voor oudere kinderen is er een speciale stand, zonder de leerfunctie en gewenningsfunctie. Het systeem is echter hetzelfde: de totale poetsduur is verdeeld in vier tijdssegmenten. Na ieder ´segmentje´ komt er een melodietje, dat telkens langer duurt. Na het einde van de poetstijd hoor je het langste melodietje, en stopt de tandenborstel direct. Kans om een verloren plekje te poetsen is er dan niet meer bij, tenzij je de tandenborstel weer opnieuw inschakelt, uiteraard.

De tandenborstel zelf heeft een solide rubber grip, dat een goede houvast biedt voor zowel de ouder als het kind. Zo kunnen ze zelf ook al snel wat napoetsen, zonder dat je beng hoeft te zijn dat het uit hun handen glipt. Een vlakke zijde aan het handvat zorgt ervoor dat de tandenborstel makkelijk kan worden neergelegd, zonder weg te rollen. En het poetsen zelf? Een feestje, natuurlijk. Het was wel even wennen. De Sonicare heeft namelijk nogal een indringende tril, waardoor het borsteltje als een razende over je tanden wordt bewogen. Niet vreemd of vervelend, maar het is wel even wennen! De eerste paar keer liepen mijn jongens dan ook met hun mond half open rond na het tandenpoetsen, als ware het half verdoofd. inmiddels genieten ze echter van de gladde structuur in hun mond, en heeft de oudste het zelfs bij een logeerpartijtje gepresteerd te zeggen dat zijn tanden toch niet zo goed schoon waren, na het poetsen met een gewone tandenborstel!

Philips Sonicare for Kids
Philips. Leeftijd: vanaf 4 jaar. Prijs: 70 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.