logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Sonicare DiamondClean


De Philips Sonicare is één van de bekendere manieren om je tanden schoon te houden. Dat doet deze elektrische tandenborstel door middel van supersonische bewegingen van de tandenborstelhaartjes. Het resultaat? Superschone en gladde tanden!

Als je al elektrisch poetst weet je: de roterende beweging van deze tantenborsteltjes zorgt voor een licht kriebelend gevoel in je mond. Het voelt dan ook vreemd, zeker als je normaliter met de hand poetst. De Sonicare doet er echter nog een schepje boven op: het opzetstukje trilt echt bijzonder snel, en zorgt voor een kriebelende sensatie. Gelukkig voor ‘beginners’ is er een gewenningsfunctie, waarmee je in twee weken lang van een matige trilling groeit naar het maximale vermogen.

Het resultaat is die gewenning zeker waard: de Sonicare maakt als geen ander je tanden schoon, maar zorgt daarbij ook voor een gezond en sterk tandvlees. Volgens Philips haalt de Sonicare veel meer tandplak weg van je tanden. Tot wel 100% meer tandplak, dus 2x zo veel. Dankzij de bijzondere vorm van de opzetborstel kom je ook goed tussen je tanden. Een prettige bijkomstigheid. De tandenborstels zijn namelijk ruitvormig, en hebben een wisselende lengte: aan het uiteinde zijn de haartjes langer dan in het midden. Door de gebogen nek van de opzetborstel kun je ook beter bij je kiezen komen.

Het poetsen gaat snel en eenvoudig. Je hebt een aantal functies ter beschikking, waarmee je de borstel naar wens kunt instellen. Zo kun je naast gewoon poetsen ook kiezen voor een whitening-functie, waarbij je tanden op het laatst nog een minuutje gepolijst worden, een polishfunctie voor uitgebreid polijsten, gum care voor wat extra aandacht voor je tandvlees of een sensitive-functie. Het poetsen duurt twee minuten, waarna de borstel automatisch uitschakelt. Om de 30 seconde krijg je een trilsignaaltje, zodat je weet dat je een ander deel van je tanden kunt gaan poetsen.

Het bijzondere van de Sonicare Diamond Clean tandenborstel zit hem niet alleen in het tandenpoetsen, maar ook in de accessoires die je er bij krijgt. Zo laad je de tandenborsten niet op door hem op een houder te schuiven of aan een kabeltje te klikken. Neen, eenvoudigweg door de tandenborstel in het speciale en meegeleverde glas te zetten wordt de tandenborstel al opgeladen! Onder het glas plaats je een adapter, waarmee er draadloos gezorgd wordt voor het opladen. Hoe cool is dat? Bovendien kun je het glas gewoon gebruiken om je mond te spoelen, en kun je het glas zelfs in de vaatwasser zetten!

Ook bijzonder is de meegeleverde reisetui. Daarin kun je niet alleen de tandenborstel, maar ook twee opzetborsteltjes meenemen. En… je kunt je tandenborsten in die reisetui opladen! Via USB, wel te verstaan. Sluit een USB-kabel aan op je laptop, computer of meegeleverde stekker, en steek het andere uiteinde in de reisetui. Erg handig, zowel de etuifunctie, maar ook vooral de ingebouwde oplader. Want een USB-kabel heeft tegenwoordig iedereen wel bij zich, om bijvoorbeeld een smartphone of compactcamera op te laden.

Philips Sonicare Diamond Clean, Philips
Verkrijgbaar in zwart en wit
Prijs: ca. 200 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.