logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips ShoqBox Mini – de waterdichte en robuuste bluetooth speaker

20150305_191511450_iOSMuziek heb je – dankzij je smartphone – altijd bij de hand. Maar zin in een koptelefoon heb je natuurlijk niet altijd. Vooral als je met een groepje bent is dat ook niet zo sociaal… Gelukkig kun je dan vertrouwen op een flink aantal draadloze speakers die je kunt gebruiken. Zoals de nieuwe Philips ShoqBox Mini (BT2200). Deze stoere en robuust ogende speaker is ideaal om buiten te gebruiken onder alle omstandigheden. Hij lijkt misschien klein, maar er zit een flink geluid in. Door zijn Bluetooth-functionaliteit koppel je eenvoudig je hele muziekbibliotheek aan de speaker zodat je overal en altijd je favoriete nummers bij je hebt.

20150305_191550310_iOSDe ShoqBox Mini: robuust en waterproof

De BT2200 is een toevoeging aan de bestaande robuuste Bluetooth speakers van Philips. Je kunt hem overal mee naartoe nemen, dankzij een haak aan de zijkant kun je ‘m zelfs aan je tas of broek hangen. Het gave is dat de ShoqBox Mni waterdicht is. Hij kan dus tegen een buitje! Het ontwerp zorgt ervoor dat hij gewoon blijft drijven als je hem per ongeluk in het water laat vallen. , en dankzij een flinke beugel om de speaker heen is hij ook nog eens extra stevig. Je kunt muziek afspelen via Bluetooth, maar je kunt je muziekspeler ook aansluiten via een 3,5mm plug op de audio-in poort. Handig voor een mp3-speler die geen bluetooth heeft, of om energie te besparen. De ShoqBox heeft ook een ingebouwde microfoon, zodat je hem ook als handsfree set kunt gebruiken. 20150305_191655960_iOSJe kunt hem op twee manieren neerzetten: aan één kant van de cilindervormige speaker zitten rubber voetjes, waar je hem op kunt neerzetten. Let wel: doordat de speaker rond is en groter is dan het voetje heb je een risico dat de speaker omvalt als je er per ongeluk tegenaan stoot. Voor de speaker is dat niet erg (hij is er op gebouwd) maar irritant is het wel. Je kunt hem ook op z’n zijkant zetten. Beide zijden zijn namelijk voorzien van een rubber element. Aan de ene kant de aan-uitknop, volumeregeling en de microfoonbediening, aan de andere zijde vind je een rubber klepje waarachter de Line-in poort en de aansluitmogelijkheid voor de USB-oplader zit. De batterij is namelijk oplaadbaar en zorgt dat je tot wel vijf uur naar muziek kunt luisteren. Het uiterlijk moet je natuurlijk aanstaan van deze speaker. Hij ziet er stoer uit, de eerste reactie van mijn zoon was dat het een soort bom was. En inderdaad, na die opmerking zie ik er ook wel een soort granaat-achtig voorwerp in. Door het ontwerp is het meer een mannending dan een vrouwengadget, en dat is wel jammer. Het geluid is namelijk verbazend goed. Zowel zacht als hard heb je een vol geluid. Daarbij moet je de basgeluiden een beetje vergeven, maar de middentonen (ook de lage middentonen) maken veel goed. De Philips ShoqBox Mini is verkrijgbaar voor €49,99.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.