logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Shaver 7710

Shaver7000 productshot

Scheren is geen pretje. Wat vrouwen ook zeggen: het dagelijkse ritueel van een scherp mes over je gezicht halen is een ritueel dat niet altijd even comfortabel zijn. Zeker omdat veel mannen tegenwoordig op kantoor werken, dat een droge en gevoelige huid in de hand werkt. Het gevolg? Volgens een onderzoek van Philips blijkt zestig procent van alle manen last te hebben van een rode en geïrriteerde huid na het scheren! Daar moest verandering in komen, aldus Philips, en met hun Shaver 7000-serie brachten ze een machine op de markt die een van de oorzaken aanpakt: de wrijving van het scheerapparaat op de huid. Denk maar eens na: hoe hard druk jij met je scheerapparaat op je kin om écht alle haartjes weg te scheren? Wij probeerden de Shaver 7710 uit.

Cremes en balsems

Shaver7000 SmartcleanEen slimme zet, die veel mannen zal bekoren. Sommige mannen slaan namelijk wel eens een dagje scheren over, of meer (gelukkig is het drie-dagen-baardje mateloos populair) om hun huid weer wat rust te gunnen, of geven grof geld uit aan balsems en crèmes. Ook een manier, maar geen goede manier. Het is altijd beter op het probleem bij de bron aan te pakken.

Droge gevoelige huid

De truc van de Philips Shaver 7710 zit hem in de Comfort Rings. Die zijn voorzien van duizenden kleine microkorrels, die de gevoelige huid beschermen tegen wrijving – en dus irritatie. Daardoor is het scheerapparaat geschikt voor mensen met een droge en gevoelige huid. Natuurlijk is de scheerkop flexibel, dankzij de DynamicFlex scheerkoppen kunnen ze maar liefst vijf verschillende richtingen op, om zo elke gezichtscontour te volgen. De Gentle Precision zorgt ervoor dat de haren goed naar de mesjes worden geleverd. De shaver beschikt bovendien over Aquatec, waarmee je zelfs nat kunt scheren met dit elektrische scheerapparaat – een genot voor iedere man, dat kan ik je verzekeren. Je zou ‘m zelfs mee onder de douche kunnen nemen. Het schoonmaken van je scheerapparaat is ook een eitje: even onder de kraan, en daarna op z’n op op de cleaning module. Je scheerapparaat is in één uur opgeladen, en kan dan 50 minuten vooruit. Aan de led-lampjes kun je zien hoe vol je accu nog is. Als je scheerapparaat opgeladen of schoongemaakt moet worden, of wanneer de mesjes vervangen moet worden, krijg je daar netjes een melding van.

Accessoires

Shaver7000_precision heads in useAfhankelijk van het model uit de Shaver 7000-serie krijg je verschillende accessoires meegeleverd waarmee je de scheerkop kunt vervangen. De SmartClick-styler trimt baardharen naar kortere en gemakkelijker te verzorgen stoppels, zodat bepaalde delen van het gezicht minder vaak hoeven te worden geschoren. De SmartClick-opzetborstel kan op het scheerapparaat worden geklikt om het gezicht ‘s ochtends grondig te reinigen en om ‘s avonds het opgebouwde vuil te verwijderen.

Philips Shaver 7000
Prijs: vanaf 149 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.