logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Senseo Milk & Twist


milk twister

Over smaak valt niet te twisten. En hoewel de koffie-puristen liever gaan voor een espresso-apparaat van Saeco is er ook een heel grote markt die dankbaar gebruikmaakt van het gebruiksgemak van de Senseo-machine. EN die gaat ongetwijfeld terrein winnen dankzij de Senseo Milk & Twist, dankzij de nieuwe Senseo Milk Twister.

Het Senseo-apparaat zelf heeft een flinke make-over ondergaan. De voet loopt rond af naar onder, waardoor hij optisch wat robuuster en stoerder oogt. Daar bovenop zijn drie cirkels te vinden: eentje voor je kopje(s), een voor het koffiezetapparaat zelf en één voor de ronde watercilinder, die je van de voet kunt afnemen. Boven op het apparaat vind je zoals gewoonlijk een stevige deksel die je met een clip kunt vastzetten. Je krijgt een padhouder meegeleverd voor één koffiepad, en een padhouder voor twee pads, waarmee je dus ook twee kopjes tegelijk kunt zetten.

De voet dient ook meteen als bedieningspaneel. Heb je de Senseo aangezet, dan lichten er een paar druktoetsen op op de voet. Deze zijn dus helemaal onzichtbaar als je het apparaat uit hebt staan. De functies zijn eenvoudig: wil je één of twee kopjes, en ga je voor normaal of sterk? Weinig nieuws en spannends qua functies, hoewel het ontwerp er mooi, sfeervol en gelukt uitziet. Maar vormgeving, dat is Philips wel toevertrouwd!

koffieschuimer

Bijzonder is juist de Milk Twister. Dat apparaat koop je los voor ongeveer 70 euro, of samen met de nieuwe set voor 170 euro. De Milk Twister staat op zichzelf, en wordt niet op de voet van de Senseo geplaatst. De vormgeving sluit natuurlijk wel helemaal aan. De werking is eenvoudig doch doeltreffend. Het is in feite een kleine waterkoker, met daarin een melkopschuimertje. Druk je een keer kort op de knop, dan wordt de melk verwarmd, en gaat het kloppertje zijn ding doen. Het resultaat? Warme melk, met een mooie kraag van elastisch en stevig schuim. Je bepaalt bovendien zelf hoeveel melk je er in doet (met een maximum van 120ml), dus je kunt niet alleen opteren voor een cappuccino, maar ook voor een Latte Macchiato. Druk je de knop op het apparaat trouwens langer in, dan wordt de melk niet verwarmd, en heb je koude opgeklopte melk.

De Senseo Milk and Twist is een mooi en handig apparaat. Door de voet is hij best groot, maar de vormgeving staat het toe een blikvanger te zijn in je keuken. Bijzonder prettig is de melkopschuimer. Heb je al (of nog) een senseo, dan kun je ‘m ook los kopen in het zwart of wit. De opschuimgarde mag trouwens gewoon in de vaatwasser! De beker zelf niet, die spoel je af onder stromend water.

Senseo Milk & Twist, Philips
Prijs: ca. 170 euro

Senseo Milk Twister
Prijs: ca. 70 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.