logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Saeco Minuto met klassieke melkopschuimer HD8761

HD8761_01-IMS-global

De nieuwe Saeco Minuto is onderdeel van de nieuwe generatie volautomatische espressomachines van Saeco, speciaal bedoeld voor compacte leefruimtes. Voor als je wel wilt genieten ven een krachtige kop espresso of cappuccino, maar niet veel ruimte hebt om een groot apparaat neer te zetten. Natuurlijk maakt de Minuto grbruik van een ingebouwde bonenmaler, maar je kunt er ook gewoon oploskoffie in gebruiken! En in onze variant hadden we de beschikking over een klassieke melkopschuimer met handig hulpstuk, waarmee we in mum van tijd een stevige melkschuim konden produceren. Daarvoor hang je een rubber slangetje in een kop melk, waarvan je het andere einde aan de opschuimer duwt. Door de stoomproductie wordt de melk aangezogen en opgeklopt tot melkschuim! Schoonmaken is een eitje: even wat heet water erdoor, en je bent weer klaar.

De Saeco Minuto is de enige automatische espressomachine die hoge capaciteit (1.8 liter water, 250 gram koffiebonen, genoeg voor 15 espresso’s of andere koffievariaties) combineert met een compact design (slechts 21,5 cm breed, 33 cm hoog en 42,9 cm diep). Bovendien is gebruik van de machine eenvoudig omdat het bijvullen van bonen minder vaak nodig is door de capaciteit van de machine.

Malen

Koffiebonen kunnen zeer fijn tot grof gemalen worden dankzij de vijf verschillende standen van Saeco’s keramische koffiemalers. Daarmee kan de smaak van de koffie verder aangepast worden: een fijne maling geeft een sterkere smaak, geschikt voor een robuuste espresso, en de grof gemalen koffie geeft een mildere smaak die perfect is voor een café crème. Doordat de malers van de Saeco Minuto keramisch zijn, raken ze nooit oververhit (geen verbrande koffiebonen), zijn duurzaam en werken muisstil om de bonen tot in perfectie te malen. Doordat de mondstukken verstelbaar zijn (70-145 mm) vloeit de koffie zonder te spetteren of knoeien in ieder kopje, ongeacht maat of vorm. Tenslotte ‘leest’ het unieke en gepatenteerde Saeco Adapting System de dichtheid van de boon en weet de Saeco Minuto exact hoeveel koffie er vermalen moet worden voor een perfecte Italiaanse espresso. Zo blijft men dag na dag genieten van verse luxe koffievariaties zoals deze in Italië worden gemaakt.

Memofunctie

Een handige functie van de Saeco Minuto is de Memofunctie. Deze functie onthoudt voorkeur voor koffiespecialiteit en individuele wensen voor doorlooptijd, koffiesterkte en temperatuur. Hiermee kan men eenvoudig wisselen tussen meerdere persoonlijke instellingen en voorkeuren. De Memofunctie is via een eenvoudige display te bedienen. Met een enkele bediening maakt de Saeco Minuto een eindeloze variatie aan espresso’s, macchiato’s, cappuccino’s, latte macchiato’s of geschuimde zijdezachte melk.
Onderhoud en schoonmaak Saeco heeft intelligente oplossingen ontwikkeld om schoonmaak- en onderhoudstijd te minimaliseren zodat men maximaal kan genieten van de Saeco Minuto. De volledig automatische reiniging en ontkalking verzekeren een optimale levensduur van het apparaat.

Zowel de lekbak als de koffiebak zijn vaatwasserbestendig waardoor onderhoudsduur tot een minimum beperkt wordt. Ten slotte is de zetgroep (de kern van de volautomatische Saeco-koffiemachines) gemakkelijk uit het apparaat te halen voor regulier onderhoud.

De Saeco Minuto is in Nederland verkrijgbaar in drie modellen voor de adviesprijzen:
Minuto pure HD8760: € 359,99
Minuto met klassieke melkschuimer HD8761: € 409,99
Minuto met automatische melkschuimer: HD8762 € 459,99
Minuto met geintegreerde melkkaraf HD8763 € 559,99


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.