logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips Saeco Intelia Cappuccino HD8753


Ben je op zoek naar een lekker kopje espresso of cappuccino? Dan moet je zeker de Philips Saeco Intelia Cappuccino overwegen. Het is een volautomatisch apparaat, maar wel eentje waar je wel nog de nodige aanpassingen aan kunt maken. En: het grootste voordeel is dat je er volautomatisch een lekkere cappuccino mee maakt!

Dat laatste is wel het grootste pluspunt van deze machine. Vul het kannetje met melk, druk op de knop ‘cappuccino’, en je apparaat maakt er eentje voor je! Dat is natuurlijk wel gebonden aan een paar spelregeltjes: de melk moet zo koud mogelijk zijn. Koelkastkoud is goed genoeg, maar zorg ervoor dat de melk niet langer dan 15 minuten buiten de koelkast is. Dat is natuurlijk ook beter voor de melk! Daarnaast moet je – als je de melk even niet gebruikt – het tuitje even afvegen (als je hem een uurtje niet gebruikt) of afwassen en doorspoelen met water (als je een paar uur of meer niet gebruikt) Dat is natuurlijk wel iets bewerkelijker voor je ochtend kopje cappuccino. Een nadeel hiervan is ook dat het buisje wat gevuld is met water. Het eerste kopje cappuccino heeft daarom een wat minder schuim dan het tweede!

De koffie zelf is in te stellen in sterkte (drie standen, via de makkelijke toetsen op het apparaat) en in vijf standen voor de maling. Daarmee kun je de intensiteit goed instellen naar je eigen smaak. Ook kun je de hoeveelheid koffie makkelijk instellen. Het apparaat onthoud de instellingen, en daarmee heb je de perfecte hoeveelheid voor jouw kopjes. Erg makkelijk!

Het schoonmaken van het apparaat zelf is ook een peulenschil. Ik keek daar eerlijk gezegd een beetje tegenop, bij automaten zie ik al snel zo’n industrieel geval voor me die je helemaal moet ontmantelen… maar dat is zeker niet zo. De verschillende onderdelen gaan makkelijk uit elkaar, en het hele koffie-deel blijft intact, en hoeft alleen maar te worden afgespoeld. De lekbakjes even legen, en klaar! Binnen een minuutje of tien is je onderhoudsbeurt tot in de puntjes uitgevoerd.

Daarnaast kun je heet water en warme melk laten afgeven door het apparaat. Warme melk gaat via het melkkannetje, dat je ook gebruikt voor de cappuccino. Voor heet water haal je het kannetje weg, en plaats je een watertuitje. Het water is snel op temperatuur (ook voor de koffie) zodat je altijd warme dranken binnen bereik hebt. Daarbij is de sjieke rvs-uitvoering een sieraad voor je keuken!

Ben ik enthousiast? Leuk dat je het vraagt. Jazeker! Ik mis m’n ochtendkopje cappuccino echt wel! Zijn er dan geen minpunten aan het apparaat? Tja, die zijn er altijd wel te vinden. Maar: je kunt ze op 1 hand tellen. Een raar punt (in mijn ogen minpunt) vind ik het menusysteem. Aan de zijkant van het grote scherm zitten vier knoppen. Die knoppen zijn voorzien van een symbool, maar worden ook gebruikt voor andere functies. Zo is er de functie Specialties, waar je de afgifte warme melk / heet water mee start. Warme melk gebruikt de knop linksboven (normaal gesproken Espresso), Heet water gebruikt de knop Aan/uit. Dat vind ik raar! Ik had persoonlijk een andere knop gekozen, of de Aan/uitknop op een andere plek neergezet… Ook hadden we nog al eens dat het apparaat een foutmelding gaf terwijl er niets aan de hand was: het afvalbakje zou vol zitten terwijl dat niet zo was, of er zou geen water meer zijn terwijl dat wél zo was. Wellicht is dat de nieuwigheid van het apparaat geweest?

Philips Saeco Intelia Cappuccino HD8753, Philips
Prijs: ca. 600 euro

Dit product bij: BOL.com

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.