logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips keukenmachine HR7954


philips keukenmachine

Sta jij graag in de keuken? EN droom jij ook van zo’n handige keukenrobot die alle soorten beslag netjes voor je kneed en mixt? Dan zijn de nieuwe keukenmachines van Philips misschien wel interessant voor je! Het bijzondere aan de Philips keukenmachine is de opendraaiende top. Die kantelt niet recht naar achteren, zoals de meeste andere keukenrobots, maar zwenkt schuin omhoog. Daardoor kun je beter bij de inhoud om iets toe te voegen of te beoordelen of deze al goed is.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Bij de keukenrobot krijg je ook twee opzetstukken geleverd, die je boven op de Philips keukenmachine kunt plaatsen. Haal één van de stoer uitziende rvs afdekplaatjes weg, en je kunt boven op de keukenrobot een blender of een normale keukenmachine plaatsen. Bij die laatstgenoemde krijg je uiteraard niet alleen een hakmes bijgeleverd, maar ook verschillende rasp- en snijschijven. Erg handig! Let wel op: als je zo’n opzetstuk gebruikt, draait het mixerdeel ook gewoon mee. Die aandrijfas stuurt alles tegelijk aan.

Het belangrijkste punt van de Philips keukenmachine is echter wel de mooie rvs mengkom. Daarin kun je deeg kneden, en slagroom of eiwit kloppen. Daarvoor krijg je een driehoekige klopper, een kneedhaak en een garde meegeleverd, die je aan de arm bevestigd door hem even in te drukken en een kwart slag te draaien. Om niet zo’n puinhoop van je keuken te maken zit er ook een spatdeksel in de set. Erg handig, zo niet onmisbaar! In het spatdeksel zit een uitsparing, zodat je tijdens het kloppen ingrediënten kunt toevoegen. Bij het openklappen van de arm gaat het spatdeksel gewoon mee. Je kunt de mengbeweging instellen in 7 standen, alsook een pulsstand.

De mixer zelf maakt planetaire mixbeweging, waarbij een voor- en achterwaartse beweging plaatsvindt in plaats van een cirkelvormige. Daardoor krijg je een goed resultaat bij het kloppen en mengen van deeg. Alle ingrediënten worden goed verdeeld over de kom, zodat alles goed gemengd wordt. In de ruime metalen kom met vier liter inhoud tot wel 1300 gram deeg gekneed worden, genoeg voor bijvoorbeeld vier grote pizza’s of twee broden. Let wel: zorg dat je niet te lang kneed. Ons exemplaar had namelijk zichtbaar moeite met het doorkneden van het brooddeeg, dat we al wat natter hadden gemaakt dan we normaliter zouden doen.

Dankzij de ronde vormen is de keukenmachine heel eenvoudig schoon te maken. Een groot pluspunt. Je hebt bij het mixen en kneden van deeg niet meer afwas dan dat je het met de hand zou doen. Maar dan zonder pijn in je armen van het handmatig kloppen of het vasthouden van de handmixer. Onder op de keukenmachine zitten handige Quick-Release zuignappen, zodat de mixer stabiel staat. Dankzij de Quick Release zuignappen is de keukenmachine ook makkelijk te verplaatsen.

De Philips keukenmachine wordt standaard geleverd in het wit met metalen accenten. Naast een  deeghaak, garde en klopper worden tevens een blender, foodprocessor en citruspers standaard meegeleverd. Optionele accessoires zijn verder een vleesmolen en een hakmolen.

  • Philips keukenmachine met kneedhaak, garde, klopper, blender, foodprocessor en citruspers in de kleuren wit/geel (HR7954) heeft een adviesprijs van € 319,99.
  • Philips keukenmachine met kneedhaak, garde, klopper, blender, foodprocessor, citruspers, vleesmolen en hakmolen in de kleuren wit/grijs (HR7958) heeft een adviesprijs van € 359,99
  • Philips keukenmachine premium heeft een luxe afwerking in antraciet metallic en is uitgerust met een 1000W motor, kneedhaak, garde, klopper, blender, foodprocessor, citruspers, vleesmolen en hakmolen (HR7978) en heeft een adviesprijs van € 379,99.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.