logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Philips Hue bewegingssensor


Philips Hue is een briljant systeem. We schreven al eerder over de vele mogelijkheden van Philips Hue, en er komt als maar meer bij! Naast een handige afstandsbediening met dim-functie (waardoor je niet direct naar je tablet of smartphone hoeft te grijpen als je de lamp aan- of uit wil schakelen) mochten we ook aan de slag met de Philips Hue bewegingssensor.

Beweging

Het principe is natuurlijk bekend. Een bewegingssensor is een klein kastje met een elektronisch oog erin, dat bewegingen kan waarnemen. Wordt er iets waargenomen, dan geeft het kastje een signaal af. Dat kan van alles zijn, maar in dit geval is het een seintje naar je Philips Hue HUB, waardoor een vooraf geprogrammeerde handeling wordt uitgevoerd. Wat dat is? Dat kun je helemaal zelf bepalen. De lamp van de toilet die aangaat zodra je de deur opendoet? De lamp in de hal die aanspringt zodra je de voordeur binnentreed, of wellicht vind je het wel handig als de onderverlichting in je keuken feller wordt als je in de buurt van je aanrecht komt. Je zou zelfs een ‘verboden gebied’ kunnen instellen, waarbij de lampen rood kleuren als er iemand langskomt. ’s Nachts, bijvoorbeeld, bij de ijskast…

Licht genoeg

Nu zul je denken: het is helemaal niet nodig om iedere keer als er iemand de keuken in komt de lamp aan te laten springen. Overdag is het licht genoeg! Dat klopt, en dat vinden ze bij Philips gelukkig ook. De Philips Hue Bewegingssensor is daarom ook voorzien van een lichtsensor. Is het licht genoeg, dan wordt het signaaltje naar de Hue hub niet verstuurd. Dat is nog eens praktisch, nietwaar? Dankzij de Philips Hue app kun je ook programmeren wat er precies wordt gedaan op welke tijdstippen. Wil je fel licht, schemerlicht, zeg het maar – alles is zo’n beetje mogelijk.

Overal plaatsen

Omdat de Philips Hue Bewegingssensor zo klein is (5,5 x 5,5 x 3 cm) kun je hem overal plaatsen. Je kunt hem rechtop neerzetten, maar met de meegeleverde magneet, die je ergens op vast kunt schroeven, kun je hem ook heel eenvoudig ophangen – en weer weghalen, mocht het nodig zijn. Bovendien werkt de sensor op 2 AAA batterijen, zodat je niet meteen hoeft te zoeken naar een stroomvoorziening. Je kunt in totaal 12 sensoren koppelen aan je Hue-installatie – dat moet genoeg zijn voor de meeste ruimtes, nietwaar?

Conclusie over Bewegingssensor

De Philips Hue bewegingssensor is een praktische en energiebesparende functie die je wooncomfort flink kan verhogen. Je kunt er echt alle kanten mee op. Je kunt er dankzij de Hue app verschillende functies aan koppelen. Zo kun je voor iedere kamer wel een praktische bestemming vinden. De bewegingssensor werkt op een batterij en is klein genoeg om overal te plaatsen. Door: Score:Philips Hue Bewegingssensor krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Bewegingssensor, Philips Hue Klik hier voor de Prijs: 39.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.